MUP RS za sada neće uvoditi rezervni sastav policije

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske odlučilo je da neće uvoditi rezervni sastav policije u ovom bh. entitetu, priopćeno je iz MUP-a RS.

S obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potrebno duže vremensko razdoblje i sredstva u smislu provođenja natječajnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS koji se nalazi u proceduri na Narodnoj skupštini RS, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije, priopćeno je iz MUP-a RS-a, prenosi Klix.ba.

U budućem razdoblju, Ministarstvo unutarnjih poslova će ponovno razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture ministarstva.

Ministarstvo unutarnjih poslova je odlučilo da reorganizira svoje interventne snage radi bržeg i efikasnijeg odgovora na sigurnosne izazove s kojima se suočavamo u Republici Srpskoj, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata, te će, radi boljeg funkcioniranja, Jedinice za podršku promijeniti naziv u Žandarmeriji, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom Ministarstva unutarnjih poslova, prvenstveno mladim policajcima koji su policijsko obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji, piše u priopćenju za javnost.

MUP RS smatra da na ovaj način Ministarstvo unutarnjih poslova RS s dobro opremljenim, profesionalno obučenim i specijalizirnaim snagama može odgovoriti na sigurnosne izazove u budućem razdoblju koji će biti stavljeni pred policiju.

Inače, ovakav potez je uslijedio nakon žestokih kritika međunarodne zajednice, ali i prijetnji bh. entiteta Federacija BiH kako će na jednostrane poteze RS-a odgovoriti uvođenjem rezervnog sastava policije u FBiH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Kazu u RS da odustaju od Rezervnog sastava milicije ali razmisljaju o formiranju zandarmerije. Znaci umjesto pricuve specijalne postrojbe Mupa. Tko je ovdje lud..? Znamo sto je zandarmerija u Srbiji. To je specijalna postrojba , nesto izmedu milicije i vojske… Dobro obiceni i naoruzani..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.