MUP RH izvjestio: Prelasci hrvatskih državljana preko granice ne odudaraju od prosjeka

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je priopćenje u kojem navode kako prema kategoriji “neodgodivog osobnog razloga”, od ponoći pa do podne u Hrvatsku po navedenoj osnovi ušlo 892 hrvatskih državljana, a što ne odudara od prosjeka ako se uzme u obzir prošlu i pretprošlu nedjelju (2.5. – 724, 9.5. – 683 ulaska do podne).

Čekanja na pojedinim graničnim prijelazima iz pravca Bosne i Hercegovine te Srbije nastaju zbog povratka putnika nakon produljenog blagdanskog vikenda u pojedinim EU državama, a pojačan je promet putnika i na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnim prijelazima sa Slovenijom, objavili su, prenosi Tportal.hr.

S obzirom na upite o dolascima hrvatskih državljana s pravom glasa na lokalnim izborima bez obzira iz koje države dolaze, podsjećaju da su u skladu s ranije postojećom Odukom o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske definirane iznimke kad su u pitanju neodgodivi osobni razlozi.

Osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju se zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati. Ukoliko navedene osobe u navedenom roku od 12 sati ne napuste RH, na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke, dodaju.

Važno je reći da se danas, na dan izbora, niti navedena Odluka niti postojeći režim prelazaka nisu promijenili. Prilikom boravka u Republici Hrvatskoj svi putnici, neovisno o kategoriji i državi iz koje dolaze, dužni su pridržavati se općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zaključili su.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.