MUP HNŽ: U Čapljini opljačkana trgovina; Uhvaćeni Sarajlije koji su za novac dovezli migrante u Mostar

U srijedu 9. lipnja, oko 20:15 sati, u PU Čapljina je prijavljeno da je izvršena razbojnička krađa u PROMEX-ovoj trgovini u mjestu Grabovine.

Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je utvrdila da je u trgovinu ušla nn maskirana muška osoba koja je, uz prijetnju nožem djelatnici navedene trgovine, iz blagajne otuđila novac. Upoznati tužitelj i kriminalistička policija, izvršen očevid, poduzete sve potrebne mjere.

U četvrtak 10. lipnja, u 5:05 sati, u PS Mostar Centar je prijavljeno da se na cesti za naselje Brkanovo brdo nalazi veća grupa ljudi.

Patrola policije je dolaskom na lice mjesta uočila vozilo marke Nissan i četiri osobe kako trčeći bježe na više strana. Pripadnici patrole su uhvatili dvije osobe, a radi se o H.D. (1996) iz Sarajeva i A.V. (1998), također iz Sarajeva.

Isti su patroli policije izjavili da su iz Sarajeva dovezli migrante koje su trebali predati osobi iz Mostara za određeni novčani iznos. H.D i A.V. su lišeni slobode, te slijedi rad po navedenom.

Za protekla 24 sata iz oblasti spriječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a registrirano je devet prijava, od čega na području Mostara sedam, na području Prozor-Rame jedan i na području Čapljine jedan.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su dva prekršaja i to na području Stoca i Mostara po jedan.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 12 prometnih nesreća, od čega na području Mostara sedam, na području Stoca dva, na području Čitluka dva i na području Konjica jedan. Jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

(www.jabuka.tv)