MUP HNŽ: Ne postoji ženska ulična banda u Mostaru!

Nakon što su zaprimili anonimnu dojavu da je u Mostaru osnovana ženska ulična banda koja se naziva UB9, iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije priopćili su u petak kako su nakon provedene istrage ustanovili da sporna banda ne postoji, a da je navodno pretučena djevojčica lakše ozlijeđena u igri s vršnjakinjom.

Mostar: Banda maloljetnica pretukla djevojčicu, roditelji traže istragu ili prijete obračunom

Iz MUP-a ističu kako je Odjel kriminalističke policije PU Mostar 12. travnja ove godine dobio anonimnu predstavku, u kojoj se navodi postojanje ženske ulične bande, koja fizički i psihički zlostavlja drugu djecu.

Odmah po zaprimljenoj predstavci, PU Mostar formirala je operativnu grupu u cilju utvrđivanja točnog činjeničnog stanja i poduzimanja zakonom propisanih mjera i radnji.

Operativnim provjerama na terenu nisu pronađene indicije niti činjenice kojima bi se potvrdili navodi iz anonimne predstavke. Obavljeni su razgovori s rukovoditeljima osnovne škole i stručnim osobama – pedagozima. Također je identificirana ozlijeđena učenica i njezina vršnjakinja te je obavljen razgovor s njima i njihovim roditeljima, navodi se u priopćenju.

O ishodu provjere PU Mostar je dostavio izvješće Centru za rad i socijalnu skrb Grada Mostara.

Istraga je provedena nakon što je Mostarom počelo kružiti pismo koje je napisala grupa neimenovanih roditelja upozoravajući na postojanje vršnjačkoga nasilja navodne ulične bande sastavljene od osam djevojčica.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.