MUP HNŽ: Istragu o promjeni prebivališta u Mostaru radimo po zakonu – Jabuka.tv

MUP HNŽ: Istragu o promjeni prebivališta u Mostaru radimo po zakonu

MUP HNŽ-a oglasio se priopćenjem za javnost oko istrage za promjene prebivališta pojedinih građana u Mostaru koje su se dogodile uoči izbora u prosincu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Posljednjih dana policijski službenici MUP-a HNŽ izloženi su nedopustivim, bezobzirnim i neutemeljenim pritiscima i optužbama različitih političkih subjekata i građanskih udruga o navodnom “nezakonitom postupanju”, “maltretiranju građana”, “kršenju ljudskih prava”, “postupanju u interesu političkih stranaka” i sl.

Odlučno odbacujemo takve tvrdnje i napise u pojedinim medijima, te ih smatramo zlonamjernim napadima na neovisnost i profesionalnost policijske službe. MUP HNŽ se ponosi dostignutom razinom standarda i profesionalnosti svoje policije, kao i njenim multietničkim sastavom.

Trenutačno ovo Ministarstvo, odnosno mjesno i stvarno nadležna Policijska uprava Mostar, postupa na temelju Zahtjeva za prikupljanje dodatnih obavještenja Županijskog tužiteljstva HNŽ zbog sumnji na počinjenje više kaznenih djela, i to: “Udruživanje radi činjenja kaznenih djela” iz čl. 340. KZ-a FBiH, “Izborna prijevara” iz čl. 198. KZ FBiH, “Ovjeravanje neistinitog sadržaja” iz čl. 375. i “Zlouporaba položaja i ovlaštenja” iz čl. 383. st.1. KZ-a FBiH.

Policija u ovom, kao i u svim drugim slučajevima postupa profesionalno i na temelju ovlaštenja propisanih Zakonom o policijskim službenicima HNŽ i Zakonom o kaznenom postupku FBiH poštujući sva zakonom zajamčena prava građana i vodeći računa o propisanim epidemiološkim mjerama.

Ističemo da policija ne postupa po nečijim željama, niti će podleći bilo kakvim političkim pritiscima, medijskim napadima i drugim pokušajima destabiliziranja, nego će sve svoje zadaće i dalje obavljati profesionalno, stručno i u okvirima zakonom propisanih ovlasti, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.