MUP HNŽ: Dovođenje novih migranata u Salakovac ne dolazi u obzir

MUP HNŽ-a je reagirao na izjave državne ministrice za ljudska prava i izbjeglice Semihe Borovac.

Ona je izjavila kako bi se u Salakovcu mogao osigurati smještaj za maloljetnike bez pratnje koji su evidentirani u kampu Vučjak.

Priopćenje MUP-a HNŽ-a prenosimo u cijelosti.

Izjave g-đe Semihe Borovac, ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH, koje su se jučer pojavile u većini medija, a kojima “iskazuje spremnost Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice da se u Salakovcu osigura smještaj za maloljetnike bez pratnje koji su evidentirani u kampu Vučjak“, za MUP HNŽ sa sigurnosnog aspekta su potpuno neprihvatljive.

Naime, Centar Salakovac djeluje kao centar otvorenog tipa kojeg korisnici-migranti slobodno napuštaju i bez ikakvih ograničenja se kreću širim područjem Hercegovačko-neretvanske županije, što izaziva strah i nelagodu lokalnog stanovništva, tako da najava bilo kakvog dovođenja novih korisnika Centra, njegovo prebukiranje i stvaranje novih Vučjaka ne dolazi u obzir, jer smo poučeni višemjesečnim iskustvima policije Unsko-sanskoe županije.

Područje HNŽ je već u velikoj mjeri opterećeno migrantskom krizom. Pored korisnika Centra Salakovac, postali smo jedna od značajnijih migrantskih ruta. Postupanje policije u vezi nedozvoljenih radnji migranata postali su skoro svakodnevnica. U ovoj godini do sada je zabilježeno poduzimanje mjera i radnji prema migrantima u više od 150 slučajeva.

Uloga i zadaća policije HNŽ je pružiti maksimalnu osobnu i imovinsku sigurnost svih građana ove Županije i svih onih koji borave na ovom području, tako da ne želimo nove sigurnosne probleme koji se izazivaju jednostranim potezima, bez ikakvih prosudbi  mogućih posljedica koji takvim činom mogu biti prouzročene, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

 


8 komentara

  • Kad ih toliko žali nek ih primi u svoj stan ili kuću, ona ima primanja iznadprosjecna pa to sve more financirat. A može ih i koristit i za razne s.ks usluge

  • To bi bio napad na Hrvate..Mostara,ŽZH i HB Županije..koji su to kreteni..Ali OK..ako zele imat ce problem..budite sigurni da ovaj narod to nece trpit..ni pljacke,ni silovanja ni krađe ni tuce.Bit ce teskih incidenata..Ne radite to jer koga god vidimo u svojim dvoristima,kucama,pucat cemo.Zdenko Čosicu odmah isti dan donesite zakon da imamo pravo na to..braniti svoju djecu,sebe i svoju imovinu od uljeza i puskama..A ne da budemo onda po sudovima ..sta treba da mi siluju kcerke i zenu i da mu još dam dorucak..Ok..zivi bili pa vidjeli zbog ovog moze doci opet di nesagledivih posljedica a bome i rata.

  • Vlade ove tri Županije i Županije Srednje Bosne ako se ivo dogodi odmah proglasiti izvanredno stanje i ostalo sto uz to ide..policijski sat..itd.

  • To ce nas netko pitati?Pa hebu nas ko budale dok nase vodje sute?Svim tim Europskim mocnicima i humanitarcima reci drito u oci…..Avion narucite,potrpajte ih u svoje zemlje,a oni to i zele,i viaa!Sretan vam i sretan im put!Ako dodnu i ovo malo nas Hrvata sto je ostalo, otici ce!A i balidzanima nece biti lijepo s njima,sto god oni mislili!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.