MUP HNŽ-a: Kamera iz službenog vozila snima nepropisno parkirana vozila

Iz MUP-a Hercegovačko-Neretvanske županije obavijestili su kako su intenzivirane aktivnosti policije na suzbijanju prekršaja nedopuštenog parkiranja na pločnicima, ulici, zelenim površinama i drugim mjestima gdje je to zakonom zabranjeno.

U svom radu policija je počela koristiti i niz tehničkih sredstava, a jedno od novih jeste da se koristi kamera iz službenog vozila u pokretu koja snima vozila parkirana na nedopuštenim mjestima. Nakon obrade i provjera u bazi podataka prekršitelji će na kućnu adresu dobiti obavijest o učinjenom prekršaju s propisanom visinom kazne, priopćili su iz MUP-a HNŽ-a.

Također, iz MUP-a HNŽ-a demantirali su najavu ravnatelja “Mo parkinga” Ivana Barbarića kako će MUP preuzeti pauk-službu u Mostaru.

Povodom nespretno izrečenih ili u medijima krivo prenesenih izjava ravnatelja JP MO Parking da će policija u potpunosti preuzeti pauk-službu i da će grad Mostar ustupiti MUP-a dva pauk-vozila, dužni smo, po tko zna koji put, informirati javnost da MUP HNŽ-a obavlja samo poslove iz svojih nadležnosti propisanih Zakonom, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Dodaje se kako MUP nije niti će obavljati poslove iz nadležnosti i za račun JP „MO Parking“ ili bilo kojeg drugog javnog ili privatnog poduzeća preuzimajući dio njihovih poslova.

Kako se dalje navodi, MUP HNŽ-a je iskazao dobru volju za suradnjom u rješavanju problema „mirujućeg prometa“ u Mostaru, te je zatražio na korištenje jedno pauk vozilo od nekoliko, dugi niz godina nekorištenih, pauk vozila u vlasništvu Grada Mostara, ali isključivo radi obavljanja poslova iz svoje nadležnosti propisanih Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama BiH.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.