MUP HNŽ-a demantira navode o događajima u Aluminiju

Aluminij Mostar

MUP Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) demantirao je u ponedjeljak pojedine navode iz sredstava javnog priopćavanja o događajima u poduzeću Aluminij d.d. Mostar, a posebno dijelove izvješća već sada bivšeg direktora poduzeća Marija Gadžića Nadzornom odboru o sudjelovanju krim. inspektora u pojedinim istražnim radnjama (snimanje, prisluškivanje, savjetovanje).

Ovlaštene osobe PU Mostar postupile su jedino po zaprimljenoj prijavi o remećenju javnog reda i mira dana 22. lipnja kojom prilikom su policiji od strane direktora poduzeća predočeni određeni podaci o mogućim koruptivnim radnjama u poduzeću Aluminij d.d. Mostar. Također, inspektori Odjela krim. policije tom prigodom nisu izuzimali nikakvu dokumentaciju u Aluminiju d.d. Mostar, navodi se demantu iz MUP-a HNŽ-a.

Navode o eventualnom sudjelovanju krim. inspektora, pružanju pomoći u snimanju, prisluškivanju, te u provođenju posebnih istražnih radnji bez naloga nadležnih tijela, iz MUP-a HNŽ-a ističu kako će provjeriti i poduzeti zakonom predviđene mjere.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.