Mrvica dobrote: Darujmo siromašnoj obitelji iz Mostara topliju zimu

Gospođa Aiša nakon smrti supruga živi u neimaštini s dvoje djece u maloj zgradi na na Panjevini (Vukodolska 31). Curica ima 7 godina, a dječak 12 (on ima poteškoća s govorom i mora ići u specijalnu školu).

Od 2. mjeseca ove godine obitelj živi u mraku bez struje jer imaju veliki dug (oko 3.500 KM, ali su im rekli uključiti struju ukoliko plate oko 1.200 KM).

Griju se i kuhaju (kada imaju što) na otpatke koje dječak skuplja po Panjevini. Stan je pun žohara, prozore zatvaraju čavlima, štednjak uopće nemaju, imaju 3-4 posude za kuhanje i jednu tepsiju… Obitelj živi teško, nemaju što jesti i jedva imaju na čemu spavati.Dok im nismo počeli pomagati, djeca nisu imala ni četkice za zube ni kalodont.

kuca_panjevina_mrvica_dobrote3

Jedini prihod koji imaju je 300KM svako 3-4 mjeseca od socijalnoga. Aiša ne može raditi jer ima problema s kukom (treba na operaciju) i dijabetes, visok tlak, a i nema kome ni ostaviti djecu.

Uprava bolnice zajedno s nekim odjelima skuplja novac da plate struju kako bi im je ponovno uključili. Organizirali smo krečenje (4. 11.) te deratizaciju i dezinfekciju odmah nakon toga.

Također, ni ulazna vrata se ne mogu zaključati, tj. ne mogu se ni zatvoriti kako treba jer nemaju bravu ni kvaku.

Možemo li im zajedno skupiti novac da im kupimo bilo kakva (funkcionalna) ulazna vrata, štednjak…?

Ako netko ne želi, ne može ili neće da pomogne novčano, ali želi sudjelovati, sve je dobrodošlo, od polica, kauča (jer smo stare morali baciti-bili su puni žohara), tanjura, čaša, posuda za kuhanje, tepsija, higijenskih potrepština, deterdženta, do krumpira, luka, konzervi, obuća za djecu… bilo što.

Pomozimo ovoj obitelji kad padne mrak, da ne mora paliti svijeću darujmo im svjetlo, budimo humani i zajedno im omogućimo normalne uvjete za život.

Ukoliko možete i želite na bilo koji način pomoći ovoj obitelji javite nam se na kontakt broj 063/365-484 ili 063/054-343, navode u priopćenju organizatori ove akcije.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.