Mrvica dobrote: Darujmo siromašnoj obitelji iz Mostara topliju zimu

Gospođa Aiša nakon smrti supruga živi u neimaštini s dvoje djece u maloj zgradi na na Panjevini (Vukodolska 31). Curica ima 7 godina, a dječak 12 (on ima poteškoća s govorom i mora ići u specijalnu školu).

Od 2. mjeseca ove godine obitelj živi u mraku bez struje jer imaju veliki dug (oko 3.500 KM, ali su im rekli uključiti struju ukoliko plate oko 1.200 KM).

Griju se i kuhaju (kada imaju što) na otpatke koje dječak skuplja po Panjevini. Stan je pun žohara, prozore zatvaraju čavlima, štednjak uopće nemaju, imaju 3-4 posude za kuhanje i jednu tepsiju… Obitelj živi teško, nemaju što jesti i jedva imaju na čemu spavati.Dok im nismo počeli pomagati, djeca nisu imala ni četkice za zube ni kalodont.

kuca_panjevina_mrvica_dobrote3

Jedini prihod koji imaju je 300KM svako 3-4 mjeseca od socijalnoga. Aiša ne može raditi jer ima problema s kukom (treba na operaciju) i dijabetes, visok tlak, a i nema kome ni ostaviti djecu.

Uprava bolnice zajedno s nekim odjelima skuplja novac da plate struju kako bi im je ponovno uključili. Organizirali smo krečenje (4. 11.) te deratizaciju i dezinfekciju odmah nakon toga.

Također, ni ulazna vrata se ne mogu zaključati, tj. ne mogu se ni zatvoriti kako treba jer nemaju bravu ni kvaku.

Možemo li im zajedno skupiti novac da im kupimo bilo kakva (funkcionalna) ulazna vrata, štednjak…?

Ako netko ne želi, ne može ili neće da pomogne novčano, ali želi sudjelovati, sve je dobrodošlo, od polica, kauča (jer smo stare morali baciti-bili su puni žohara), tanjura, čaša, posuda za kuhanje, tepsija, higijenskih potrepština, deterdženta, do krumpira, luka, konzervi, obuća za djecu… bilo što.

Pomozimo ovoj obitelji kad padne mrak, da ne mora paliti svijeću darujmo im svjetlo, budimo humani i zajedno im omogućimo normalne uvjete za život.

Ukoliko možete i želite na bilo koji način pomoći ovoj obitelji javite nam se na kontakt broj 063/365-484 ili 063/054-343, navode u priopćenju organizatori ove akcije.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • Nisam nacionalista ali ovi muslimani kad nemaju pitaju nas hrvate a poslje kad je dobro e onda mu nevaljamo te smo zlocinci agresori i tako dalje.idite pitat bakira i erdogana okani te se nas kako vi kazete ustasa.

  • Imamo mi Ajša po našim selima koliko hoćete samo naš svit trpi i ima ponosa pa ne prosi ko ovi.Sad će oni pted blagdane navalit po Širokom ko i svake godine.Žao mi je sirotinje ali tko bi naš tražio.pomoć preko klix.ba.Otvorite taj portal pa ćete vidjet nekoliko stotina užasnih komentara na naš račun oko izgradnje ceste Mostar-Široki-Grude-Zagvozd.Ma bjeri tamo nek pita u Konjicu .

  • Dragi ljudi, osobno sam vidio ovu obitelj te moram zamjeriti vama koji u ovakvoj situaciji gledate tko je koje nacionalnosti. Ova obitelj je STVARNO kruha gladna. Pomozite ako možete, makar i paketom maramica. Osmijeh koji će vam ova djeca dati bit će vam plaća. Zamislite se u situaciji sa dvoje male djece (od toga jedno koje treba specijalnu pomoć) i ne možete im pružiti ni komad kruha.

Komentiraj: