Možete li pogoditi na kojem je mjestu BiH s prosječnom plaćom u Europi?

Prosječna mjesečna neto plaća u Bosni i Hercegovini iznosila je prošle godine 445 i po tom indikatoru naša zemlja nalazi se u donjem dijelu ljestvice europskih zemalja.

Niže prosječne neto plaće od onih BiH imaju samo još u Srbiji, Makedoniji, Albaniji, Kosovu, Moldaviji i nekim drugim zemljama, prenosi Indikator.

Prema objavljenim podacima, najveće neto plaće u Europi isplaćuju se u: Švicarskoj (4.370 eura), Islandu (3.568), Norveškoj (3.309), zemljama koje nisu članice Europske unije.

U okviru Unije, najviša prosječna neto plaća isplaćene su u Danskoj (3.270 eura), a slijede Luksemburg (3.159 eura) i Švedska (2.570 eura).

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • U nas prosječna plaća kao u EU dječiji nadoplatak za jedno dijete?!
  A i ovakvu prosječnu plaću su nabili oni koji imaju po 3000 KM i više
  Mjesečna primanja.

 • Nigdje nema vece razlike u placama kao u BiH
  Rukovodeci imaju place duplo vece od ostalih djelatnika bwz obzira na strucnu spremu i opis posla.
  Ako ravnatelj ima tisucu i po Km ostali djelatnici zaraduju i za njega i za sebe i imaju sedamsto ili osamsto Km

 • Ko može trpit nek trpi, svaka čast, ja nisam moga pa sam otišao i sad nakon 2,5 godine u Njemačkoj imam neto 2500€..
  Radim i zaradim i nemam pritisak u glavi i sretan sam zbog toga. Ko vjeruje nek vjeruje ko ne vjeruje ne mora, ja za sebe radim i samo komentiram . Hvala na razumijevanju.

 • Koda nji briga kolika je placa??? Vazno da smo iselili! A kad se slijemo za godisnji , svi trljaju ruke!! Od svaba, svizera, putarina, goriva, mepasa, namexa , crkve i ostali! Da i ne nebrajam!! A ja bi dzipa!!! Kako udovoljit!!?

 • U nas bi ljudi radili i primali plaću. Još se počeli bunit kako je 600 maraka mala plaća i oće da im se uplaćuju doprinosi na tu. I kažu eno ga poludio. I ne poludio kad vidiš šta te sve gonja

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.