Možda biste se trebali upisati u teretanu: Ona će vas učiniti sretnijim nego novci!

Endorfin u našem tijelu je “zaslužan” za osjećaj sreće, a oslobađa se i tijekom vježbanja. Upravo zbog tog osjećaja nakon odrađenog treninga, mnogi se lako naviknu na vježbanje i ponavljaju kako se nakon vježbanja osjećaju – super!

A da vježbanje usrećuje ljude više nego novac pokazalo je i istraživanje provedeno na Sveučilištima Yale i Oxford.  Novac može usrećiti ljude, ali donekle, vježbanje,navodi se u rezultatima istraživanja, ipak ima bolje efekte na psihičko zdravlje nego ekonomski status.

Istraživanje je pokazalo da ljudi koji redovito vježbaju imaju najviše 35 “loših dana” godišnje, a fizički neaktivne osobe više od 50.

Pokazalo se i da oni koji vježbaju u grupama i bave se timskim sportovima, imaju i bolje psihičko zdravlje nego osobe koje vježbaju same.

Istraživanje je provedena analizom podataka fizičkih aktivnosti i psihičkom zdravlju više od 1,2 milijuna Amerikanaca, a fokus istraživača bio je na tome koliko su sudionici fizički aktivni, piše Večernji.hr.

Sudionici istraživanja mogli su birati između 75 različitih vrsta fizičke aktivnosti, među kojma su bile i košenje trave, obavljanje kućanskih poslova, vožnja bicikla, podizanje utega, trčanje i sl…

(www.jabuka.tv) 

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.