MOSTIMUN: Počele prijave za delegate

Prijave za ovogodišnje izdanje MOSTIMUNA su počele i trajat će do 2. veljače/februara. Svi zainteresirani studenti, mlade osobe koje se žele iskušati u debatiranju, prijavni obrazac za pozicije delegata mogu pronaći na web stranici konferencije, www.mostimun.org.

Naime, u razdoblju od 22. do 26. travnja/aprila 2014. godine, na Sveučilištu u Mostaru, održat će se sedma po redu međunarodna studentska konferencija modela Ujedinjenih naroda –MOSTIMUN 2015. Svi delegati će biti raspoređeni u pet vijeća, na kojima će se obrađivati po dvije aktualne teme.

I ove, kao i prethodnih godina, MOSTIMUN će okupiti studente iz različitih krajeva svijeta koji će dobiti priliku da diskutiraju o aktualnim pitanjima rada UN-a.

Riječ je o kulturi simuliranja rada Ujedinjenih Naroda, koja već ima dugogodišnju tradiciju Europi i svijetu. MOSTIMUN kao međunarodna studentska konferencija simulacije rada Ujedinjenih naroda radi po svim pravilima pravog UN-a. Poštuje se engleski jezik kao službeni jezik konferencije, stručna terminologija UN-a, čak i formalni kodeks oblačenja.

mostimun mostimun3

Svi sudionici će pored jedinstvenog i nezaboravnog iskustva, kao i prethodnih godina dobiti i certifikate potpisane od strane predstavnika Ujedinjenih naroda u BiH. Ovo je idealna prilika za sve studente da dođu u dodir s različitim kulturama, nauče o drugima, ali i da nauče nešto novo o sebi.

Ove godine očekujemo sudjelovanje oko 100 studenata, iz preko 20 zemalja svijeta, kao i naših studenata iz Bosne i Hercegovine. Organizacijski tim čine studenti sa Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ i Sveučilišta u Mostaru koji na taj način simboliziraju most suradnje unutar cijelog grada, kao sami i most suradnje Mostara sa ostatkom svijeta.

Mladi ljudi okupljeni oko MOSTIMUN-a i ove, sedme godine zaredom, žele pokazati da na ovaj način doprinose promociji i napretku Mostara, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.