Mostarskoj vijećnici zasmetala “Ulica Nemanje Bilbije”, odgovorili joj iz HRS-a

Najbolji igrač i strijelac Zrinjskog kao i Premijer lige BiH, Nemanja Bilbija, dobio je u noći s ponedjeljka na utorak “svoju ulicu” u Mostaru.

Navijači Zrinjskog neformalno su ulicu u blizini stadiona Pod Bijelim Brijegom nazvali “Ulica Nemanje Bilbije”.

Taj potez nije najbolje “sjeo” mostarskoj vijećnici Adeli Gosto.

Samoimenovanje ulice! Pojedinci sebi dozvoljavaju svašta. Kontaktirala sam inspekciju koja će sutra skinuti nelegalno, mimo svih zakona i procedura postavljenu tablu, napisala je Gosto na svom Facebook profilu.

Ubrzo su joj odgovorili iz Hrvatske republikanske stranke.

Najbolje igre i najbolji rezultati Mostarskog Zrinjskog u 117 godina dugoj povijesti izmamile su kreativne geste navijača Bijelih Plemića. Tako se jučer u blizini stadiona pojavila ploča s natpisom ”Ulica Nemanje Bilbije”.

Ploču su vrlo vjerojatno postavili navijači kao gestu zahvalnosti za još jedan pobjednički gol Nemanje Bilbije u nedjeljnoj utakmici u Prijedoru.

Nemanja Bilbija dobio i ulicu u Mostaru

Danas se pokazalo da se ta benigna i simpatična šala nije svidjela nekim ”zabrinutim” sugrađanima koji su brže bolje na Dan neovisnosti maltretirali inspekciju da provedu inspekcijski nadzor i uklone nelegalnu ploču.

Ploča je naravno nelegalna, to nije sporno, ali je zabrinjavajuće da se takva jedna šala shvatila tako ozbiljno.

Kako je očito iznimno bitno kakve se ploče postavljaju po gradu mi smo odlučili sutra poslati zahtjev za inspekcijski nadzor kako bi se uklonila nelegalna ploča koja već godinama stoji u Ulici maršala Tita na prilazu s Lučkog mosta. Naime na navedenoj nelegalnoj ploči piše naziv, ”Ulica narodnog heroja Mithad Hujdur Hujka”.

Zanimljivo kako se provodi selektivna kontrola nelegalnih ploča, poručili su iz HRS-a.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.