Mostarskoj Pedijatriji doniran inhalator, a djecu darivao sveti Nikola

Još jedna humanitarna akcija pod nazivom ”Kad se male ruke slože, sve se može” održana je u ponedjeljak u prostorijama Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar.

Osmjesi djece koja zbog bolesti, nažalost, moraju ležati na odjelu Pedijatrije SKB-a Mostar su bili ogledalo koliko su dječica sretna ugledavši svetog Nikolu koji im je nosio poklone.

Ova humanitarna akcija se i ove godine organizirala uz pomoć sponzora, skupine novinara i Udruge Elpida iz Mostara koji su odlučili razveseliti mališane. Sponzori Union Foods d.o.o Čitluk, Namex d.o.o, Džajić commerce Ljubuški, Violeta Grude, Meggle d.o.o koji su darivali velikodušno svoje proizvode kako bi se mogli napraviti paketići za djecu.

Fitness studio Ana Marija Penava i kolega novinar Darko Smiljanić su svojim donacijama kupili inhalator za djecu što im je od velike pomoći, navode djelatnici odjela Pedijatrije SKB-a Mostar. Ovu hvalevrijednu akciju je podržao i gradonačelnik Mostara Mario Kordić koji je zajedno s ostalim organizatorima posjetio odjel Pedijatrije.

Zahvaljujem se Udruzi Elpida koja je organizirala posjet svetog Nikole djeci koja su bolesna. Svi znamo u kakvom vremenu živimo stoga smatram da djeci treba malo radosti, ali i njihovim roditeljima. Ovo je zaista jedna hvalevrijedna akcija, izjavio je Mario Kordić.

Predstojnica Klike za dječje bolesti SKB-a Mostar prim. mr. sc. Vesni Brkić, dr. med. glavna sestra Jagoda Lesko i sestra Marina Pandža omogućile su da ova akcija održi unatoč pandemiji koronavirusa.

Djeca se raduju vidjeli ste i sami. U najtežim i manje teškim slučajevima bolesti kada djeca vide svetog Nikolu oni se vesele i obraduju se, to je za njih veliko! Ovo puno znači i za nas kada se netko sjeti obradovati naše mališane, pogotovo u ovo teško doba pandemije koronavirusa, izjavila je Predstojnica za dječje bolesti SKB-a Mostar dr. Brkić.

Sveti Nikola je bio novinar Albert Pehar, koji je podijelio paketiće za sve mališane koji trenutačno borave na Pedijatriji.

Antonela Vučić, jedna od organizatorica zahvalila se kolegama novinarima na podršci, svim sponzorima , kao i gradonačelniku Kordiću na dolasku.

Ova akcija se održava već drugu godinu unatoč teškim uvjetima u bolnicama. Zahvaljujem se svima na dolasku, posebno gradonačelniku Kordiću, ali i svim sponzorima kojih je svake godine sve više. Vratiti osmijeh na lice jednog djeteta je veličanstveno i nema cijenu!, kazala je Antonela Vučić nakon posjete.

(www.jabuka.tv)