Mostarsko-duvanjska biskupija prikuplja pomoć za stradale u potresu

Na stranici Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije objavljeno je službeno pismo mons. Petra Palića, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog povodom potresa koji su nedavno pogodili Tursku i Siriju.

Biskup Palić okružnicom potiče na prikupljanje pomoći u župama ili izravno uplatom na račun Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije napomenuvši kako ovih dana cijeli svijet potresaju vijesti i fotografije s posljedicama katastrofalnog potresa koji je opustošio neke dijelove Republike Turske i Sirije.

U licu onih koji su ostali bez svoga doma, onih koji se pod ruševinama još uvijek bore za život, onih koji su uplakani za izgubljenim životima svojih članova obitelji želimo prepoznati lice Bogočovjeka Isusa Krista, iz čijih pogleda čitamo poticaj: ‘Štogod učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste!’ (Mt 25,40) Budući da nas ‘Kristova ljubav obuzima’ (2 Kor 5,14) i potiče da nahranimo gladnoga, napojimo žednoga, zaogrnemo gologa, ovime određujem da se u svim župnim zajednicama prikuplja novčana pomoć za stradale u potresu u Turskoj i Siriji, počevši od 9. veljače pa sve do 19. veljače 2023., naveo je mons. Palić u okružnici.

Pozvao je župnike i upravitelje župa da s ovom akcijom upoznaju svoje vjernike na svetim misama i radnim danima, a osobito nedjeljom 12. i 19. veljače te nađu najprikladniji način prikupljanja novčanih sredstava.

Novčana sredstva moguće je uplatiti izravno na račun Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije s naznakom: “Za pomoć Turskoj i Siriji”.

U domaćoj valuti – BAM:

UNICREDIT BANK D.D. CARITAS BISKUPIJA MOSTAR-DUVNO I TREBINJE-MRKAN 3381002200597215

Devizni:

UNICREDIT BANK D.D. CARITAS BISKUPIJA MOSTAR-DUVNO I TREBINJE-MRKAN

IBAN: BA393380604807008381

BIC : UNCRBA22XXX

Prikupljena sredstva u župama treba dostaviti Biskupijskom caritasu do 22. veljače 2023., koji će onda preko Caritasa BiH ista sredstva uputiti potrebnima u Turskoj i Siriji. U ime svih onih do kojih će doći ova pomoć unaprijed svima zahvaljujem i na sve zazivam obilje Božjeg blagoslova, zaključeno je u okružnici.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Lijepa, humana gesta. Treba pomoći.

    No, dok je “kršćanstvo na prekretnici”, što god to značilo, valjalo bi nekako u stolnom gradu te biskupije izgraditi crkvu koja čeka na izgradnju a prije toga popraviti bar krov koji je otpao sa skladišta koji je u toj crkvenoj funkciji. One pregrade unutra vjerojatno ne mogu biti uklonjene jer kako bi skladište kao takvo opstalo, mada je smanjena vidljivost, ali eto ima razglas i bina pa je veselo.

  • Samo reklame na tudjoj nesreći..država se hvali sa pdv..al niko ne pomaže.. samo jadni narod.
    sve će to narod potlatiti…

  • Tragedija je tragedija i treba pomoć, ne treba griješiti dušu. Ali katedrala Kristova Uskrsnuća u Mostaru već, predugo čeka. Nadamo se da će braći muslimanima Bog prosvjetliti pamet.

    • Jesi ti normalna, usporedjujes ovakvu jednu tragediju i ljudsku katastrofu s nesagledivim posljedicama sa minornom neugodnosti poput neizgradjenom katedralom?! A idi mlatni se…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.