Mostarski vatrogasci dobili vrijedna vozila

Primopredaja tri vatrogasne autocisterne upriličena je u petak u sjedištu Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar.

Autocisterne je kupio Grad Mostar proračunskim sredstvima, a ukupna vrijednost tri vozila je skoro pola milijuna maraka.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić osvrnuo se tom prigodom na proteklu sezonu u kojoj su mostarski vatrogasci imali pune ruke posla.

Imali smo poprilično tešku sezonu i čestitam momcima koji su bili uključeni u gašenje požara. Napravili su veliki posao bez obzira što su imali opremu takvu kakvu su imali tako da je ovo nabavka tri vatrogasne cisterne veliki doprinos, izjavio je Kordić.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar Petar Jurić kazao je kako će nova vozila biti od velike pomoći mostarskim gasiteljima s obzirom da su do sada korištene autocisterne stare po 50 i više godina.

Sada imamo nove cisterne i to je neprocjenjivo za nas. Što se tiče vrijednosti, svaka cisterna bez PDV-a košta 165.000 maraka, puta tri to je 495.000 maraka bez PDV-a i to je ogromno ulaganje, poručio je Jurić.

Najavio je kako će Grad Mostar nabaviti još dvije vatrogasne autocisterne, a iz Republike Hrvatske očekuje se jedna, kako je rekao, ozbiljna donacija koja će puno pomoći mostarskim vatrogascima.

(Fena)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.