Mostarski studenti protiv povećanja cijene izdavanja diplome

Studenti Diplome

Predsjedništvo Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru održalo je izvanredni sastanak na kojem se žurno raspravljalo o odluci Senata Sveučilišta o najnovijem podizanju cijene izdavanja diplome i troškova promocije.

Kako je priopćeno iz Studentskog zbora, donesena je hitna odluka o ulaganju žalbe prema Sveučilištu kako bi se na idućoj radnoj sjednici, kako navode, ta štetna odluka povukla. U službenom dopisu svoj potpis dali su svih 22 članova Predsjedništva Studentskog zbora.

”Smatramo da je odluka o povećanju troškova izrade diploma i cjelokupne organizacije najsvečanijeg završnog čina akademske izobrazbe potpuno ekonomski i socijalno neutemeljena, neopravdana i neprimjerena stvarnosti u kojoj živimo. Dodatno će opteretiti i osiromašiti ionako visokim školarinama prenapregnute obiteljske proračune studenata Sveučilišta u Mostaru u vrijeme preduge gospodarske krize i neimaštine”, navodi se u priopćenju.

Senat Sveučilišta u Mostaru na svojoj je posljednjoj sjednici donio odluku o povećanju cijena tiskanja i promocije diploma sa 150 na 200 KM.

(Fena)


17 komentara

 • Bože sačuvaj, koliko košta izrada diplome i tuljka, još te haljine i sama ceremonija, pa nije to valjda 150,00 KM? Sada još to hoće povećati na 200,00, šta to rade, sram ih bilo!

 • Ja nisam bila na promociji al sam uredno platila 150 kao da sam bila, jos da diploma izgleda na nesto,nego niti je masni papir,niti ima “pleter”, ukras,vodeni zig faxa…NEŠTO nego nista!!! Ponekad ae pitam je li prava,al kao da je i vazno. Al da g seru-seru i to momacki!!!

  Davno je nama kedan profa govorio, pok. Prof.Šimunović “sreća pa vi noste biki studenti u vrijeme hrvatskog proljeca…” imao je pravo!!!

 • Studiranje u BiH postaje luksuz, a trebalo bi biti dostupno svima (npr. u Njemačkoj cijenu studija mogu pokriti Kindergeldom – dječjim doplatkom), a kod nas moraš bit “tatin sin” da bi mogao studirati

 • Za sve obitelji u kojima nitko ne radi, a vode se na Zavodu za zapošljavanje, podizanje diploma je besplatno. Tu informaciju nećete dobiti u referadi. Uz potvrde sa Zavoda za zapošljavanje, morate izvaditi i kućnu listu i sve predati Dekanu na svom fakultetu, a ne u referadu da se ne zagubi.

 • Pitanje dek Vasilju…
  Je li diploma sa zavrsenih 5 godina 200 km ili ona koju dobijes za 2mjeseca???
  Bas nam nije jasno pa ako neko zna da pojasni…

 • ovakve rasprave govore o obrazovanoj eliti kod nas…ne smeta toj istoj eliti sto privatni fakulteti nicu kao gljive poslije kise,gdje najve I tudumi zavrsavaju I onda zauzmu mjesta ispred onih koji uce, ne vide da je to puno gore I financijski za njih losije id tih 200 KM…ali

 • Ja išla u Travnik po svoju diplomu ,svaki vikend na ispite i opet mi ne daju veću plaću, nego po diplomi od više škole.a kad ja dođem na vlast znat će.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.