Mostarski studenti protiv povećanja cijene izdavanja diplome

Studenti Diplome

Predsjedništvo Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru održalo je izvanredni sastanak na kojem se žurno raspravljalo o odluci Senata Sveučilišta o najnovijem podizanju cijene izdavanja diplome i troškova promocije.

Kako je priopćeno iz Studentskog zbora, donesena je hitna odluka o ulaganju žalbe prema Sveučilištu kako bi se na idućoj radnoj sjednici, kako navode, ta štetna odluka povukla. U službenom dopisu svoj potpis dali su svih 22 članova Predsjedništva Studentskog zbora.

”Smatramo da je odluka o povećanju troškova izrade diploma i cjelokupne organizacije najsvečanijeg završnog čina akademske izobrazbe potpuno ekonomski i socijalno neutemeljena, neopravdana i neprimjerena stvarnosti u kojoj živimo. Dodatno će opteretiti i osiromašiti ionako visokim školarinama prenapregnute obiteljske proračune studenata Sveučilišta u Mostaru u vrijeme preduge gospodarske krize i neimaštine”, navodi se u priopćenju.

Senat Sveučilišta u Mostaru na svojoj je posljednjoj sjednici donio odluku o povećanju cijena tiskanja i promocije diploma sa 150 na 200 KM.

(Fena)


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.