Mostarski srednjoškolci posjetili hidroelektranu Mostar

U okviru Programa neformalnoga obrazovanja koje pridonosi poboljšanju životnih situacija i jačanju kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za profesionalnu budućnost, a koji je pokrenulo Federalno ministarstvo energije, industrije i rudarstva jučer je skupina srednjoškolaca iz Mostara posjetila hidroelektranu Mostar.

Cilj je toga programa, pored ostaloga, jačanje suradnje i razvijanje participativnih struktura u obrazovanju s nižim i višim razinama vlasti i podržavanje volonterizma i volonterskih aktivnosti.

he_mostar_3

Program je namijenjen srednjoškolskim ustanovama na području Grada Mostara, odnosno učenicima završnih razreda koji bi mogli promovirati i solidarnost i volonterizam kao trajnu vrijednost u zajedničkom radu i koji bi svoje formalno obrazovanje upotpunili neformalnim obrazovanjem.

Sa skupinom učenika različitih mostarskih srednjih škola koji su detaljnije upoznali postrojenja pogona HE Mostar bio je Stipe Buljan, tajnik Federalnoga ministarstva energije, industrije i rudarstva, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću JP Elektroprivreda HZ HB d.o.o. Mostar.

he_mostar_2

(www.jabuka.tv)