Mostarski Aluminij značajno povećao izvoz u Izrael

Mostarski Aluminij, koji je u najmu izraelske MT Abraham Grupe, povećao je zadnjih nekoliko mjeseci za 30 posto isporuku aluminija Državi Izrael, koja se suočava s rastućim pritiscima zbog rata s Hamasom.

Aluminij već dugi niz godina opslužuje izraelsko tržište.

Vidimo stalno rastuće tržište aluminija u Izraelu kao stup naše baze kupaca u regiji Bliskog istoka i ponosni smo što im služimo, posebno u izazovnim vremenima, rekao je za Hinu direktor MT Abraham Group Amir Gross Kabiri.

Pojasnio je kako je od studenog prošle godine za 30 posto porastao izvoz aluminijskih trupaca i ingota iz mostarske kompanije u Izrael, dok se istodobno smanjila potražnja iz određenih država koje se protive potezima Izraela.

Tako je u utorak Ankara objavila da počinje s ograničavanjem izvoza većeg broja roba i proizvoda Izraelu sve dok ta zemlja ne proglasi prekid vatre i omogući dotok pomoći u Gazu.

Kabiri je uvjeren kako tvrtka koju imaju u najmu može pomoći popuniti prazninu u opskrbi aluminijem koju bi sankcije Turske mogle stvoriti.

Imamo kapacitet za proizvodnju 250.000 tona aluminija godišnje, što može pokriti značajan dio izraelskih potreba, rekao je Kabiri.

Kabiri: Hercegovina ima nevjerojatne ljude

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.