Mostarske mažoretkinje u Uskoplju “pobrale” najsjajnija odličja

Mostarske mažoretkinje u Uskoplju su pokazale da su na zavidnoj razini i da se nalaze na samom vrhu mažoret plesa u BiH.

U subotu 2.lipnja 2018. godine u Uskoplju se održalo s prvenstvo Nacionalnoga mažoret saveza na kojemu su Mostarske mažoretkinje pokazale da se uistinu nalaze na samom vrhu mažoret plesa u Bosni i Hercegovini.

Na ovom prvenstvu sudjelovali su mažoret timovi iz osam gradova: Mažoretkinje Busovača, Čapljinske mažoretkinje, mažoretkinje Općine Čitluk, Grudske mažoretkinje, Mostarske mažoretkinje, Stolačke mažoretkinje, Mažoretkinje Tomislavgrad i Mažoretkinje Uskoplje, s oko 550 mažoretkinja.

Natjecanje se održavalo u gradskoj sportskoj dvorani, a cjelokupni program počeo je u 9 sati. Prijepodne se održavalo natjecanje u neformacijskim programima, dok je svečano otvorenje prvenstva, kao i natjecanje u glavnim kateogrijama formacije štap i pompon održavno u poslijepodnevnim satima.

Mostarske mažoretkinje su se na ovom prvenstvu natjecale u pet kategorija, od čega su tri formacijske – seniorke formacija štap (17 plesača), juniorke formacija pompon (21 plesačica) i kadeti formacija pompon (21 plesačica) te u neformacijskom programu, i to – senior solo štap i seniorke solo pompon.

U svim ovim kategorijama osvojena su najsjajnija odličja: seniorke štap – zlatna medalja, kadeti pompon – zlatna medalja, juniorke pompon – zlatna medalja, senior solo pompon – Ira Hot – zlatna medalja i senior solo štap – Petra Zelenika – srebrna medalja.

Iza ovih izvanrednih rezultata stoji mnogo truda i rada.

Dodatno osvježenje u stylingu MM ekipe bile su i potpuno nove odore mostarskih kadetkinja. Novi dizajn, rađen prema uzoru na seniorske odore koje su sašivene godinu ranije bile su pun pogodak.

Ovim putem zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu kulture i sporta, zahvaljujući kojima smo uspjeli obnoviti našu odoru, kao i Nives Ćorić, odnosno modnom studio “Nicca” na odličnoj izradi naših odora, navode Mostarske mažoretkinje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.