Mostarske mažoretkinje izvrsne na 3. Nacionalnom prvenstvu mažoretkinja

Mostarske mažoretkinje još jednom su pokazale svoju kvalitetu i vrhunske izvedbe svojih izuzetnih koreografija.

Na ovom prvenstvu koje se ove godine održalo u posebnim uvjetima sudjelovali su mažoret timovi iz šest gradova: Čapljinske mažoretkinje, mažoretkinje Općine Čitluk, Grudske mažoretkinje, Mažoretkinje Tomislavgrad i Mostarske mažoretkinje.

Natjecanje se organiziralo na način da je svaki mažoret klub u svom gradu izvodio svoje točke a suci su bili ti koji su putovali od grada do grada ocjenjujući sve izvedbe.

Što se tiče Mostara natjecanje se održavalo u gradskoj sportskoj dvorani Midhat Hujdur Hujka 30. svibnja 2021.

Mostarske mažoretkinje su se na ovom prvenstvu natjecale u sedam kategorija od čega četiri formacijske – seniorke formacija štap ( 17 plesača) ,seniorke formacija pompon ( 21 plesačica), kadeti formacija pompon ( 21 plesačica ), kadeti formacija štap ( 17 plesača) te u neformacijskom programu i to- senior solo štap , seniorke solo pompon i senior duo pompon.

U svim ovim kategorijama osvojena su odličja i to: seniorke štap-srebrna medalje, kadeti pompon –srebrna medalja, senior pompon – zlatna medalja, kadeti štap – 4.mjesto, senior solo štap – Petra Zelenika- brončana medalja, senior solo pompon – Karla Mandić – srebrna medalja i senior duo pompon – Ira Hot i Veronika Perić – brončana medalja.

Foto: Mostarske mažoretkinje

Iza ovih izvanrednih rezultata stoji mnoštvo truda i rada da bi rezultati bili ovakvi kakvi jesu. Pri samom ocjenjivanju jednog mažoret tima mnogo je toga što je potrebno uskladiti kako bi se koreografija ocijenila sa što boljim ocjenama- suci ocjenjuju umjetničku vrijednost koreografije, zatim tehničku izvedbu iste, rad s rekvizitom- štapom ili pom-ponima tj. njegovu težinu te na koncu svega i opći dojam koji je ostvaren prilikom
cijele izvedbe.

To u prijevodu znači da je mnogo aspekata koji se moraju posložiti kako bi jedna koreografija dobila visoke ocjene pogotovu u formacijskom programu u kojem pleše 17 ili 21 djevojka koje moraju biti savršeno tehnički uvježbane. Ovim putem se zahvaljujemo i svima onima koji su direktno i indirektno pripomogli našem klubu da još jednom pokaze svoju izvrsnost. Isto tako svi oni koji žele vidjeti nastupe naših djevojaka i njihove odlične koreografije moći će pronaći snimke samih izvedbi uskoro na našoj službenoj fb i instagram stranici- Mostarske mažoretkinje.

Proglašenje je održano u nedjelju 6.6. online putem. Posebno smo ponosni na sve naše članice, naše cure i djevojke, koje su pored svih “standardnih” muka jedne mažoretkinje prošle i one koje je donjela epidemija COVID-19, posebice u našem gradu, kao jednom od žarišta. Konstantne izolacije, zaraženi plesači i treneri, bez kompletne formacije jako dugo vremena, uspjele su učiniti nas sve najponosnijim trenerima.

Pobjednici nisu oni koji nikad ne padnu, nego oni koji nikad ne odustaju! One nisu odustale, i kada se činilo nemoguće. I to je naša najveća pobjeda! Naš tim! Dodjela medalja će biti u našem gradu, gdje ćemo imati čast pred domaćom publikom pokazati se u punom sjaju, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.