Mostarske džamije sve češće na meti vandala

Posljednjih dana na meti vandala našle su se i mostarske džamije te je u razdoblju od 7. do 12. svibnja izvršen pokušaj provala i krađa u Karađoz-begovoj, Vučijakovića džamiji na Šehitlucima i Nezir-aginoj džamiji na Šemovcu, priopćili su iz MIZ-a Mostar.

Na ulaznim vratima Nezir-agine džamije pričinjena je materijalna šteta, provaljena je blagajna za dobrovoljne priloge i odnesen određeni iznos novca.

Tim povodom Medžlis Islamske zajednice Mostar uputio je 14. svibnja Policijskoj upravi Mostar prijavu s molbom da osiguraju što veći broj policijskih službenika na terenu i poduzmu potrebne sigurnosne mjere s ciljem rasvjetljavanja sve učestalijih nasrtaja na imovinu IZ-a i uhićenja vinovnika.

Nakon toga, kako navode iz mostarskog MIZ-a, u protekla tri dana obijene su još Šarića džamija i džamija na Musali te je i na njima pričinjena materijalna šteta.

Unatoč dostavljenim snimkama s nadzornih kamera, nadležne službe PU Mostar nisu uspjele zaustaviti ovaj besramni atak na vjerske objekte, priopćili su iz MIZ-a Mostar.

(www.jabuka.tv | Foto: MIZ Mostar)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.