“Mostarska djelidba”: Parodija o našoj autodestrukciji u petak u Mostaru

Hit komedija “Mostarska djelidba” na repertoaru je Narodnoga pozorišta Mostar u petak, 27. listopada 2017. u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a.

Predstavu je prema djelu Skendera Kulenovića režirao Sulejman Kupusović (1951. – 2014.), a u predstavi igraju Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi, Šerif Aljić, Ekrem Čorda, Amela Kreso, Miralem Kolečić.

Predstava koja traje – provjerite zašto!

Komedija prepoznatljivoga rediteljskoga rukopisa Sulejmana Kupusovića redovno izaziva veliki interes publike. Premijerom ove predstave svečano je otvoren Međunarodni festival komedije “Mostarska liska” 2008. godine i te je godine “Mostarska djelidba” osvojila specijalnu plaketu stručnoga žirija.

Predstava počinje po završetku Drugoga svjetskoga rata, a završava u sadašnjem vremenu, uz predodžbu zemlje u kakvoj živimo i danas. Priča je smještena u ksenofobičnu sredinu bosanskohercegovačke kasabe, među zatucane, polupismene i zavišću nagrižene ljude, ali je u isto vrijeme protkana britkim humorom i liskalucima svojstvenim ljudima iz te sredine.

Dolazi djelidba i sve se dijeli, ljudi, vjera, zemlja… sve. Tema aktualna tada i izrazito aktualna danas. Smjenjuju se generacije, politički i vladajući režimi, ali mentalitet ljudi i problemi u osnovi ostaju uvijek isti.

Ova predstava u Kupusovićevoj režiji je parodija o našoj autodestrukciji, o nama poganima i zlima; ogolila je do bola i uzaludnosti istinu o vjekovnim osobinama i problemima “našega” svijeta i podneblja. Ona će vas nasmijati i podsjetiti koliko čovjek zna biti neuk, pohlepan, malen u svojim ambicijama i željama. Podsjeća što je prolazno, a što vječno – sve kroz niz situacija i odličan humor. Doživjela je veliki uspjeh kod publike koja je prepoznala genijalnost i odličnu adaptaciju ovoga bezvremenskoga djela.

Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati, rezervacijom na broj 036/550-128, porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar i na mail [email protected]

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.