Mostarska Agronomija dobiva tri nova diplomska studija

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru (SUM) u akademskoj 2018/19. godini pokreće tri nova sveučilišna diplomska studija i to studij: vinogradarstvo i vinarstvo, fitomedicine i zootehnike. Sveučilišni diplomski studij traje četiri semestra. Završetkom studija stječe se 120 ECTS bodova i zvanje magistra, objavljeno je na stranici SUM-a.

Diplomski sveučilišni studij vinogradarstvo i vinarstvo ima za cilj osposobiti studente za samozapošljavanje i za vođenje raznovrsnih poslova u proizvodnji grožđa, vina, loznog sadnog materija, enoloških sredstava i opreme te u stručnim institucijama i tijelima državne i lokalne uprave, državnim agencijama, savjetodavnim i distributivnim centrima. Po završetku ovog studija student stiče akademski naziv magistar agronomije smjer vinogradarstvo i vinarstvo.

Diplomski sveučilišni studij fitomedicine ima zadatak obrazovati kadrove koji će doprinijeti osiguranju fitomedicinskih aspekata biljne proizvodnje, unapređenju načina i uvjeta provođenja fitosanitarnih mjera, poboljšanju rentabilnosti i profitabilnosti biljne proizvodnje, poticanju razvoja organske biljne proizvodnje, smanjenju zagađenja i rizika od primjene pesticida po ljude i okoliš, briga za životnu sredinu. Imperativ predstavlja razvoj profesionalne etike, usklađen sa složenim zahtjevima i rizicima ove profesije. Po završetku ovog studija student stiče akademski naziv magistar agronomije smjer fitomedicine, objavljeno je.

Diplomski sveučilišni studij zootehnike ima zadatak školovati stručnjake za direktno uključivanje u različite grane i oblike animalne proizvodnje u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, inspekcijske poslove, poslove državne uprave i poslove vezane za PSS, i rad u istraživačkim jedinicama. U opisu navode da osnovni pravac svih aktivnosti usmjeren je ka oblikovanju funkcionalne sinteze znanja i vještina za uključivanje studenata u rješavanje konkretnih problema u animalnoj proizvodnji i preradi te provođenje fundamentalnih i primijenjenih istraživanja. Po završetku ovog studija student stiče akademski naziv magistar agronomije smjer zootehnike.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

    • Ne seri seronja !!! Mi koji ucimo posteno i placamo skolarinu i stanarinu i nasi roditelji znaju stancaju li se diplome.Nego eto svak trabunja pa i ti eto …bljuv

      • Kakvo izražavanje! Uče li vas pravopisu i akademskom izražavanju na tim vašim fakultetima? Kad vidim kakvi su kriteriji za prijem na fakultete (odnosno nepostojanje istih), uopće me ne čudi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.