Mostarke u lovu na preplanuli ten

Sunčanje u solariju je trenutno najtraženiji kozmetički tretman u Mostaru. Dok u gradu ima djevojaka koje su cijele godine odlazile na ‘kvarcanje’, većina ih se tek sada odlučila otići u solarij kako bi potamnile svoj ten, te ga pripremile za ljetnih odjevnih kombinacija.

Iako je petnaest do trideset minuta sunčanja u solariju isto kao da ste cijeli dan proveli na plaži, on nije preporučljiv svakome, te njegovo korištenje treba dozirati.

”Svi mi imamo različit ten, nečija koža podnosi sunčanje, nečija ne podnosi.  Solarij definitivno nije preporučljiv osobama s presvijetlim tenom, osobama koje su premlade, konzumiraju tablete, koje imaju puno mladežova po tijelu, te koje lako izgore na suncu”, saznajemo od kozmetičarke.

Mnogima je odlazak u solarij rutina, no postoje pravila za sunčanje kojih se treba pridržavati, a koja mnogi zanemaruju.

”U solarij treba doći nenašminkan, istuširan, po mogućnosti i da prije sunčanja piling tijela napravite. Treba piti mnogo vode i prije i poslije tretmana, a obavezno poslije tretmana treba tijelo odmah namazati losionom ili mlijekom za tijelo kako bi se nadoknadila izgubljena vlažnost kože.

Također, u solarij treba nositi zaštitne naočale, kako ne bi došlo do težeg oštećenja očiju. Svojim korisnicima preporučujemo da ukoliko osjete bilo kakvo peckanje na koži odmah napuste solarij”, ispričala nam je kozmetičarka.

Kako bi postigli preplanuli izgled preporučuju se tri tretmana, svaki 48 sati. Nakon toga jednom tjedno kako bi se postignuta boja tena održavala.

Odlazak u solarij po preplanuli ten u Mostaru je do sada je bio rezerviran samo za pripadnice ljepšeg spola, međutim s vremenom se i to promijenilo pa je sve veći broj muškaraca na ‘kvarcanju’. Kako saznajemo na njih dolaze kao i na ostale kozmetičke tretmane.

Unatoč tome što se solarij svakodnevno koriste i muškarci i žene on je izuzetno opasan po zdravlje. Istraživanje je pokazalo kako samo jedan odlazak u solarij prije 35. godine udvostručuje rizik od nastajanja melanoma.

Zbog štetnosti koje nanosi koži u nekim zemljama svijeta, poput Njemačke, Belgije, Velike Britanije, Austrije, Francuske,  maloljetnicima je zabranjeno korištenje solarija, dok je u Brazilu potpuno zabranjena njegova upotreba.

(www.bljesak.info)
4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.