Mostarka porazom debitirala u UFC-u

Ivana Petrović (28), profesionalna hrvatsko-norveška MMA borkinja, debitirala je porazom u UFC-u, najvećoj svjetskoj MMA promociji.

Luana Carolina slavila je jednoglasnom sudačkom odlukom, tri puta po 29-28.

Iskusna brazilska borkinja koja je dosad u UFC karijeri upisala po tri pobjede i poraza, sada je došla i do svoje četvrte pobjede.

Podsjetimo, Petrović je rođena u Njemačkoj, a odrasla u Mostaru. S 19 godina odselila se u Norvešku, prve profesionalne borbe odradila je u Engleskoj, prvu profesionalnu titulu osvojila u Francuskoj, a sad je postala prva borkinja s Balkana koja nastupa u UFC-u. To je najkraći opis života i karijere 28-godišnjakinje koja za sebe kaže da je Hrvatica s prebivalištem u Norveškoj, piše Index.hr.

Norveška je neobičan izbor s obzirom na to da sport kojim se bavi tamo nije legalan na profesionalnoj razini, a u pokušajima da to promijeni, Ivana Petrović čak je i sparirala s tamošnjim političarima i bila jedna od zvijezda dokumentarne serije koja je za cilj imala MMA i borce približiti tamošnjoj javnosti.

Iako se MMA-om profesionalno bavi nepune dvije godine, brzo je napredovala, dobila prvih šest mečeva, osvojila i obranila pojas prvakinje francuske organizacije Ares u muha kategoriji, a zatim dobila poziv UFC-a. Hrvatska je posljednji put borca u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji imala još 2016., a borkinju nikada.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.