Mostarka na čelu Južnohrvatskog ogranka DHK-a

U Stonu je održana izborna skupština Južnohrvatskog ogranka Društva hrvatskih književnika na kojem je za predsjednicu izabrana Anita Martinac iz Mostara.

Za članove Upravnog odbora izabrani su akademik Luko Paljetak, Ivan Kramar, Pero Pavlović i Miljenko Stojić, priopćeno je iz DHK.

Skupštini su nazočili predsjednik Društva hrvatskih književnika Zlatko Krilić i tajnik DHK Marko Gregur.

U priopćenju se navodi kako predsjednik Krilić nije krio zadovoljstvo oživljavanjem ovog ogranka jer je riječ o iznimno važnom ogranku koji okuplja književnike s prostora južne Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Molise-Italija.

Anita Martinac

Tajnik Gregur upoznao je nazočne o planovima i trenutnim aktivnostima DHK, te ih je pozvao na aktivnije sudjelovanje i u samoj Središnjici. O važnosti i potrebama Južnohrvatskog ogranka DHK govorili su akademik Luko Paljetak, Stjepan Šešelj, Miljenko Stojić, Ivan Kramar i akademik Šimun Musa.

Na kraju je pozdravljena inicijativa da se nastave aktivnosti oko organiziranja tradicionalnih Neretvanskih književnih, znanstvenih i kulturnih susreta, pjesničke manifestacije Maslini u lice, te Četvrtog međudržavnog susreta hrvatske književnosti, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.