Mostarcima dolaze obavijesti o zapljeni imovine zbog neplaćene RTV pretplate

Građanima Mostara masovno dolaze obavijesti Općinskog suda u Mostaru o preciznom vremenu izvršenja naloga o popisu imovine za zapljenu zbog neplaćanja RTV pretplate, što je izazvalo paniku među mnogima.

Posebno su u strahu umirovljenici koji su prema svim statistikama najurednije platiše svojih obaveza, jer ih je iznenadna obavijest o popisu imovine za zapljenu šokirala.

Jedna umirovljena Mostarka kaže za Klix da noćima ne spava zbog obavijesti da će joj za nekoliko dana po sudskom nalogu imovina biti popisana zbog neplaćanja RTV pretplate.

Meni je to došlo kao grom iz vedrog neba. Nikada nisam dobila nikakav račun za RTV pretplatu koji bih trebala platiti, niti sam bila pozvana na sud zbog toga, niti dobila rješenje. Iskrena da budem, ja nisam znala ni da se zbog toga protiv mene vodi spor, kaže Mostarka ogorčena onim što joj se događa.

Iz mostarskih odvjetničkih ureda doznaje se da posljednjih dana umirovljenici uveliko traže pravnu pomoć zbog obavijesti za popis imovine za zapljenu i da su priče svima slične kako tome nije prethodio sudski spor.

Ova situacije je otvorila brojna pitanja od onoga kako će plaćati račune za uslugu o kojoj nemaju ugovor ni račun, do toga kako će im imovina biti popisivana za zapljenu ako nikada nisu bili na sudu niti je bilo osnove za to.

Predsjednik udruženja potrošača Futura u Mostaru Marin Bago podsjeća da problemi u vezi s plaćanjem RTV pretplate traju godinama, ali da u Mostaru račun za tu uslugu, koji je osnova za tužbu, prema njegovim saznanjima, nikada nitko nije dobio.

Podsjeća da je građanima Mostara račun za RTV pretplatu dolazio uz računu za električnu energiju, za što je ustanovljeno da nije u skladu sa zakonom. Tako su i tužbe koje su dolazile neplatišama po toj osnovi davno pale kao neutemeljene.

Elektroprivreda nije izvršitelj te usluge i ne može to imati na svome računu, jer tu uslugu ne pruža. Televizija bi morala slati račune svakome na adresu, a oni to ne rade, kazao je za Klix Bago.

Zbog čega RTV ne šalje građanima račune na njihove adrese, zašto još uvijek nema bazu podataka pretplatnika i zašto to nije uređeno zakonom, pitanja su za koja odgovore Bago vidi u ponašanju menadžmenta i politike.

(www.jabuka.tv)12 komentara

    • Pa mrilose i mriče, nevezano uz pretplatu, a i 365 puta godišnje se ne treba bojat, a kose boji nek i nabije dvije brnjice sa grafen oksidom i otrovnim pripravkom i nanočipom i sjedi kući na distanci.

  • nemojte plaćati ništa bez računa Daj mi račun i ja ću možda platiti auostalom nek traže dio od telemaha njemu plaćam skoro 60 km.nikakav POREZ ni taksa na TV JER KAD SAM KUPIO TV JA SAM PLATIO POREZ

  • Fašistička televizija (FTV) i BHTV (samo malo manje fašistička) pljuju po Hrvatima, pa još hoće svoj fašizam naplatiti. Što bi im to trebalo platiti? Sigurno što im nude ogavne turske serije ili što imaju više priloga iz Pakistana, Sirije i Somalije, nego iz bilo koje županije gdje su Hrvati većina. Hrvati ne mogu u kontakt emisije, osim oni koji pljuju po Hrvatima. Takav je takozvani Hrvat Sejdo Komšić, ili hrvatski isprdak i korumpirani bivši profesor Slavo Kučkić. Toj bandi ne treba ništa plaćati.

  • Racuni za FTV pretpldtu dolaze zbirno, s potrosnjom elrkt.energije, od Elektroprivrede BiH.na istocnu stranu Mostara, ne u zapadni Mostar.Eto koliko je to legalno…zasto placati nesto za sto nikada nismo potpisali ugobor. Mjesecno je KM 7,50. Ny Rjesenju je navedeno da korisnik nema pravo zalbe. Ubojice imaju pravo na zalbu…koma od drzave.Osoba sa zapadne stane je otisla u Opcinski sud, naveden u Rjesenju, s namjerom da plati iznos, iako ne zna za sto, a tamo joj zaposlenik Suda kaze da to ne placa?? Jos naglasava da bi i Sud imao obvezu placanja po KM 15 , za svako takvo rjesenje.
    Mi placamo pretplatu Telemachu, u njihovom paketu je i kanal Fereralne televizije, pa neka Telemach ovo rijesi s FTV, zasto placati dvije pretplate za isti kanal?? A na tom kanalu sve reptize od prije rata…bijeda i sramota . Znaci, za nas legalno, da je sporno, ekran bi bio zatamnjen. Ne da ljudima uvaljuju dug preko racuna za struju…dajte legalno potpisani ugovor na sunce…nitko ga nikad nije dobio, niti cijela nacija ima amneziju. Imamo pravnike, koji su legalno zavrsili fakutet, ne preko dtranaka, jedino oni mogu pomoci da se rasvijetli ova nezakonita pljacka, ps ih molim da nas posavjetuju.

  • Nesredjena baza je njihov problem, ali ljufi nrmsju ugovore s njima, nego sa Telemachom, u cijem je paketu i program FTV, pa neka oni to rijese. A ne kao prijeki ratni sud…nemas pravo zalbe, plati i suti…lopovi.Toliko im je zo legalno da ljudima, u istocnom dijelu grada, taj dug utrpavaju s racunom za struju, politicka posla. Mora da bi ” direktor za struju “odletio, da to nije prihvatio . Ako zaposlenik Opcinskog suda osobi , koja je tamo dosla, kaze …nemojte go platiti…sta jos treba uraditi? TELEMACH…JAVI SE.

  • Bhtv federalnatv i tv Hercegbosne me ne zanimaju i ne gledam ih. To su sve stranačke televizije. Nek se svak izjasni kome želi plaćati. Ja redovno plaćam telemachu.

  • 7.5KM za ta dva šugava kanala koje nikada ne gledam?? Nikada to platiti neću. Imam total tv i uredno ga plaćam, a to sranje ni u ludilu..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.