Mostarci srušili stranice FUP-a

Osobe osumnjičene za hakiranje internetskih stranica Federalne uprave policije uhićene su u petak u Mostaru.

Iako FUP nije želio otkriti detalje o akciji, Bljesak.info doznaje da su stranice srušili mostarski hakeri.

Direktor FUP-a Dragan Lukač potvrdio je da su uhićene dvije osobe koje sumnjiče da su izvele napad na službene stranice ove policijske agencije no nije želio reći u kojem gradu je došlo do uhićenja.

”Rasvijetljen je slučaj, rekao sam tada, da će to biti riješeno. Jutros su izvršeni pretresi na nekoliko lokacija, dvije osobe su lišene slobode i potpuno su priznale izvršenje djela. To je za nas završen slučaj”, kazao je Lukač koji je ranije rekao kako hakeri i nisu toliko stručni te da vjeruje da je riječ o mlađim osobama.

Podsjetimo, službena stranica Federalne uprave policije hakirana je proteklog vikenda, a pretpostavljalo se da iza svega stoji skupina koja se predstavlja kao Anonymous Bosnia.

”Naša motivacija je izazov pa i borba protiv korupcije, onih koji su na vlasti, a naše moćno oružje je računar i tastatura. Anonymous je ovdje da ustane u zaštitu vaše slobode. Pratimo vladine službenike, uskoro ćemo sve iznijeti u javnost. Očekujte nas”, stoji u poruci koju su hakeri postavili na stranicu FUP-a.

(Bljesak.info)

Komentiraj: