Mostarci još uvijek ne moraju plaćati parking

Za neplaćeno parkirališno mjesto Mostarcima od JP “MO-parking” neće stići prekršajni nalog niti bilo kakva kazna.

Kontrolori “MO-parkinga” za neplaćeno parkiranje kao opomenu izdaju samo dnevnu parkirališnu kartu koja košta 20 maraka. Rješenje u tjeranju građanstva da plati parkiranje je u pisanju prekršajnih naloga, tvrde iz “Mo-parkinga”.

Opomene

“Mi smo dobili taj prekršajni nalog od Federalnog ministarstva pravosuđa, međutim, još nije stupio na snagu iz razloga što čekamo rješenje da nas uvrsti u bazu podataka, odnosno u registar novčanih kazni i trenutačno radimo na tome”, kazao je Esad Memić, izvršni direktor JP “MO-parking”.

Još uvijek je glavna opomena za osobe koje ne plaćaju parkiranje samo dnevna parkirališna karta. Prema Memićevim riječima, iako na automatima postoje detaljne upute oko plaćanja parkiranja, građani Mostara nemaju naviku plaćati isto.

“Svi automati su u funkciji još od prije nove godine, ali je istina da Mostarci nemaju naviku plaćati parkiranje iako im je na automatima sve detaljno objašnjeno”, kazao je Memić.

Mogućnost plaćanja

Plaćenu parkirališnu kartu potrebno je staviti na vidno mjesto kako bi kontrolor imao uvid je li izvršena uplata parkiranja ili ne. U slučaju da parkiranje nije plaćeno, kontrolor provjerava je li isto plaćeno SMS porukom jer postoji i takva mogućnost plaćanja. Kada se dobije informacija od operatera da parkiranje nije plaćeno ni SMS porukom, onda se kao opomena za nesavjesne vozače pristupa izdavanju dnevne parkirališne karte.

“To nije nikakva kazna jer se kazna izdaje po prekršajnom nalogu već je to samo opomena. Neovisno o tome jesu li parkiralište planirali koristiti sat vremena ili dva, mi im kao opomenu izdajemo parkirališnu kartu za cijeli dan u iznosu od 20 maraka”, dodao je Memić.

Što se tiče cijena parkiranja, one su podijeljene po zonama. Tako je za zonu jedan sat vremena korištenja parkiranja 1,50 maraka, u zoni dva 1 marka, a u zoni tri 0,50 konvertibilnih maraka.

(Dnevni list)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.