Mostarci će živim zidom pokušati spriječiti deložaciju obitelji Šarić

”Naglašavamo da nam ovdje nije cilj upirati prstom u nekoga ili nekoga osuđivati, nego jednostavno spriječiti da još jedna obitelj završi na ulici. Ionako već imamo dovoljan broj beskućnika…”, stoji na Facebooku, u pozivu građanima Mostara da se odazovu akciji sprječavanje deložacije obitelji Šarić.

Naime, umirovljenica Kata Šarić trebala bi biti deložirana 27. siječnja ove godine po nalogu Općinskog suda Mostar zbog neizmirenih sudskih troškova iz jednog ranijeg spora njezina sada pokojnog supruga sa susjedom.

Daniel Rezo, jedan od pokretača akcije za sprječavanje deložacije, za Bljesak.info kaže kako se prije svega nada da do okupljanja neće doći i da će mostarski sud uvažiti Katinu žalbu i zamolbu za odgađanje deložacije do konačne odluke Ustavnog suda u Sarajevu. No, ukoliko se to ne dogodi spremni su ljudskim lancem spriječiti deložaciju.

”Na poziv udruge Minores, koja se brine za beskućnike već je svoj dolazak potvrdilo preko 100 ljudi, i ta brojka raste”, rekao je Rezo.

Iako je ponovio kako se nada da neće doći do najavljene deložacije, građani će živim dizom pokušati obraniti ovu obitelj od izbacivanja na ulicu.

”S obzirom da su nam ruke vezane u borbi protiv organiziranog kriminala, mi ćemo se vezati rukama jedni za druge i formirati živi zid po uzoru na događanja u Hrvatskoj”, rekao je Rezo.

U pozivu pak stoji kako bi obitelj zbog nevjerojatne bezobzirnosti našeg sustava mogla izgubiti krov nad glavom.

”Pozivamo Vas ovim putem na mirno okupljanje ispred njihove zgrade u Vukovarskoj 1, gdje ćemo na civiliziran i uljudan način dati do znanja nadležnim institucijama da Šarići nisu sami”, navodi se u pozivu.

Umirovljenica Šarić ranije je pak medijima rekla kako je nevjerojatna brzina pravosuđa u njezinom slučaju.

”Čujem i slušam da Općinski sud svoje sporove vodi godinama. Kako to da su ovako brzi u mome slučaju. Da za svega 12 dana od odluke o zaplijeni prodaju moj stan svojoj djelatnici? Da nakon toga tako brzo narede ovu deložaciju? Zar im se toliko žuri da jednu umirovljenicu učine beskućnicom. Imaju li savjesti ili im je potpuno zamrla”, izjavila je.

Naime, u njezin stan, nakon deložacije, pripast će djelatnici suda Vesni Milas, djelatnici toga istog suda koja je, kako tvrdi Kata, taj stan za samo 25 tisuća maraka kupila ”mimo svih ljudskih i moralnih vrijednosti potpomognuta djelatnicima suda”.

Medijima su pojedini odvjetnici, ne želeći nastupiti javno, rekli kako ovo nije prvi put da djelatnici suda kupuju stanove za male novce na ovakav način.

(Bljesak.info)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.