Mostarac uhvaćen s drogom u Širokom Brijegu – Jabuka.tv

Mostarac uhvaćen s drogom u Širokom Brijegu

MUP ŽZH objavio je u ponedjeljak kako su u petak u 21 sat, na dijelu magistralne ceste M6.1 u mjestu Knešpolje, postupajući s ciljem suzbijanja zlouporaba opojnih droga, policijski službenici PU Široki Brijeg zaustavili su i kontrolirali putničko motorno vozilo marke Renault, BH registarskih oznaka, koje se kretalo iz smjera Mostara a kojim je upravljao I. K. (28) iz Mostara.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduje li zabranjene supstance, I. K. (28) je potvrdno odgovorio rekavši da posjeduje određen količinu opojne droge “speed”.

Isti je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje su od njega, uz izdanu Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, privremeno oduzeta dva smotuljka prozirne PVC folije u kojoj se nalazi tvar, za koju postoje osnovi sumnje da je riječ o opojnoj drogi “speed”.

U službenim prostorijama PU Široki Brijeg, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ-a F BiH, I. K. (28) je ispitan u svojstvu osumnjičenog na navedene okolnosti.

PU Široki Brijeg u redovnom će postupku podnijeti Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće Izviješće, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Akcija “Lord”

Postupajući po akciji kodnog imena “LORD”, koja je zavedena s ciljem suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH rasvijetlili su kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ-a F BiH.

Naime, dana 13.03.2021. godine oko 22:40 sati, u Ulici IV brigade HVO-a Stjepan Radić, postupajući temeljem operativnih saznanja policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH kontrolirali su osobu S. B. (39) iz Ljubuškog.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduje li zabranjene supstance, S. B. (39) je potvrdno odgovorio rekavši da posjeduje određen količinu opojne droge marihuane.

S.B. (39) je lišen slobode i priveden u službene prostorije MUP-a ŽZH gdje je od njega, uz izdanu Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, privremeno oduzeta prozirna PVC folija u kojoj se nalazi manja količina zeljaste tvari koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu.

U službenim prostorijama MUP-a ŽZH S. B. (39) je ispitan u svojstvu osumnjičenog na navedene okolnosti, a o svim poduzetim mjerama i radnjama izvješten je dežurni županijski tužitelj.

Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH u redovnom će postupku podnijeti Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv S. B. (39) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ-a F BiH, priopćili su iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)