Mostarac u Hrvatskoj od poštenjačine i heroja postao bjegunac i lopov

Sud Bosne i Hercegovine odredio je ekstradicijski pritvor Mostarcu Vedranu Brljeviću (39), bivšem zaštitaru koji je u Hrvatskoj od svojevrsnog heroja u svega nekoliko godina postao običan bjegunac i lopov.

Kako doznaje Avaz, pritvor je Brljeviću određen u postupku izručenja, a po međunarodnoj difuznoj potjernici NCB Interpol Zagreb, koji ga potražuje zbog razbojništva.

Pritvor može trajati do nove odluke Suda, a najviše 18 dana.

Time bi Brljević, koji je godinama bio u bijegu, mogao vrlo brzo biti izručen Hrvatskoj, gdje je u Županijskom sudu u Zagrebu u odsustvu osuđen na četiri godine zatvora zbog sudjelovanja u razbojničkom prepadu na kolege zaštitare “Klemm Securityja” 30. kolovoza 2013. u krugu tvrtke “Dubravice” u Zaprešiću.

Brljević, koji je u trenutku razbojništva radio kao zaštitar “Klemm Securityja”, tada je s još dvojicom izveo spektakularni napad na blindirani Citroen C3, iz kojeg su ukrali 663.466 kuna. Brljević uz hrvatsko, ima i državljanstvo BiH.

Pet godina prije ovog razbojništva u skoro svim medijima Brljević je osvanuo kao poštenjačina koji je 10. rujna 2008. čovjeku vratio izgubljeni novac.

U trgovini “City Centera One” u Zagrebu navijač iz Gruda je prije nogometne utakmice “Vatrenih” s Engleskom u trgovini “Peek&Cloppenburg” zaboravio 5.400 eura i putovnicu.

Vedran je s kolegom pregledao sadržaj torbice koju su našli na polici s robom. Pronašli su broj mobitela Ž. L. iz Gruda, kojem su predali izgubljeni novac i novac. Vlasnik ih je tada nagradio sa 300 kuna.

(www.jabuka.tv)