Mostarac novi predsjednik Uprave Zagrebačke banke

Nadzorni odbor Zagrebačke banke na svojoj sjednici održanoj 12. travnja 2021. donio je odluku o imenovanju Ivana Vlahe novim predsjednikom Uprave Zagrebačke banke na mandatno razdoblje do isteka tekućeg mandata Uprave Banke, odnosno 7. veljače 2023.

Počevši od 1. rujna 2021., Ivan Vlaho zamijenit će trenutnog predsjednika Uprave, Romea Collinu koji, nakon 40 uspješnih godina u bankarstvu, odlazi u mirovinu.

Vlaho je karijeru započeo 2000. godine kao analitičar rizika u Zagrebačkoj banci u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Tijekom gotovo 21 godine rada u UniCreditu obnašao je nekoliko funkcija i radio u nekoliko članica UniCredit Grupe.

Od 2010. do 2013. bio je predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka. Od 2013. do 2016. godine obnašao je funkciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Mostar. 2016. postao je direktor Maloprodaje UniCredita za Srednju i istočnu Europu. U 2019. Vlaho je imenovan zamjenikom predsjednika Uprave UniCredit Bank u Mađarskoj. Vlaho je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Čestitamo Ivanu na imenovanju i želimo mu puno sreće na novoj poziciji. Sigurni smo kako će njegovo veliko znanje i iskustvo biti od velike koristi Zagrebačkoj banci. Uspješno je vodio banke Grupe UniCredit u Srednjoj i istočnoj Europi uvijek pokazujući snažnu predanost i vodstvo te se veselimo njegovom budućem doprinosu našem poslovanju u Hrvatskoj. Njegovo imenovanje dokazuje predanost Grupe razvoju svojih talenata i uspješno planiranje programa sukcesije, poručili su Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, glavni direktori UniCreditovog Komercijalnog bankarstva Srednje i istočne Europe, prenosi Tportal.

Želimo zahvaliti Romeu na vrijednom doprinosu tijekom njegove karijere i posebno na njegovom zalaganju u daljnjem jačanju vodeće pozicije Zagrebačke banke na hrvatskom tržištu u ovim vrlo izazovnim pandemijskim vremenima. Njegova dokazana iskustva na međunarodnoj bankarskoj sceni, bogato iskustvo u industriji i vodstvu osigurali su uspješnu provedbu strategije Grupe i Banke. Želimo mu uspjeh u sljedećem poglavlju njegovog života, dodali su.

(www.jabuka.tv | Foto: Zagrebačka banka)


6 komentara

  • Berisa je lopina vidite do kuda je dogurao čovjek sposoban i obrazovan a ova debela lopina zatvori Varazdinsku banku, jeftino proda Hrvatsku banku lopini Lukovicu ti Zagrebačkoj banci za nagradu dobije Dir mjesto ali glad i bezobrazluk za tuđim novcem potjeraju ga iz ZG banke da bi se sada uhljebio u udruzi bankara ali to je ništa jer tu nema izvrsne funkcije kredita i investicija tu je samo laprdanje i kraj.

  • Ovaj mladi čovjek je “bankar” modernog izričaja i suvremenog biznisa.
    Bero je bio običan brojač novca i to je skupo napčaćivao.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.