Mostarac kod Širokog uhićen u obilasku plantaže indijske konoplje

U cilju suzbijanja zlouporaba opojnih droga policijski službenici PU Široki Brijeg i Odsjeka za droge MUP-a izveli su združenu akciju, koja je rezultirala uhićenjem jedne osobe i pronalaskom plantaže s približno 190 stabljika biljki koje svojim karakteristikama asociraju na stabljike indijske konoplje.
Naime, operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da je jedna osoba zasadila plantažu indijske konoplje na širem području mjesta Izbično, općina Široki Brijeg.
U cilju dokazivanja počinjenog kaznenog djela postavljena je zasjeda a danas oko 16 h, prilikom obilaska plantaže, slobode je lišen I. Dž. (63), s prebivalištem u Mostaru, čija stara obiteljska kuća se nalazi u blizini pronađene plantaže.
Na licu mjesta izvršen je očevid nakon čega su pronađene stabljike počupane i pohranjene u službenim prostorijama PU Široki Brijeg.
I. Dž. (63) lišen je slobode i priveden u službene prostorije gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada tijekom koje je isti u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela.
Pronađeno je približno 190 stabljika, visine do 220 cm, iste ćemo izvagati u ponedjeljak te ćemo uzorke istih poslati na vještačenje.
Ukoliko rezultat vještačenja bude pozitivan PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv I. Dž. (63) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH.
Rezultatima ove akcije zadovoljstvo je izrazio i policijski komesar Zoran Galić.
„Zlouporabe opojnih droga ozbiljan su javnozdravstveni problem, koji zahtijeva odlučnu reakciju policije ali i drugih državnih službi.
Sa svoje strane možemo obećati da će Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke i ubuduće predano raditi kako bismo spriječili ilegalnu prodaju opojnih droga na području naše Županije, te na taj način smanjili razmjere ovisnosti o drogama“
 izjavio je komesar Galić.

(www.mupzzh.ba)

41 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.