Mostarac Emil Markić u meču za WBO titulu protiv Umara Salamova

Višestruki prvak Bosne i Hercegovine u amaterskom boksu, a danas profesionalni bokser sa 25 mečeva (24 pobjede i jednim izgubljenim mečem) Emil Markić, koji nastupa u kategoriji do 79 kg, trenutno zauzima 65 mjesto na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji i važi za jednog od boksera koji bi mogli ostaviti svoj trag u profesionalnom boksu.

Zahvaljujući svemu navedenom, Markić je dobio poziv od WBO (World boxing organization) da se bori za internacionalnu titulu na Novom Zelandu 6. svibnja ove godine protiv Umara Salamova iz Rusije, priopćeno je iz Saveza profesionalnog boksa BiH.

– Spreman sam, znam kakav je Salamov bokser i svjestan sam o kakvom meču se radi. Jedva čekam da uđem u ring i pokažem šta mogu, jer ipak je ovo meč za WBO titulu – istakao je Emil Markić. Salamov s 18 pobjeda u isto toliko mečeva (13 pobjeda nokautom) zauzima 18 mjesto na svjetskoj rang listi što mu daje statističku prednost, ali Markić je već nekoliko puta iznenadio i pobijedio u mečevima gdje su protivnici bili favoriti.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.