Mostar: Zbog dilanja droge uhićena dvojica braće

U operativnoj akciji u Mostaru koju su proveli pripadnici Odjela za posebne namjene SKP MUP HNŽ uhićena su dvojica braće.

Operativci su na osnovu ranije prikupljenih saznanja proveli akciju na području grada Mostara s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

U akciji su slobode lišene dvije osobe, a MUP navodi da se radi o braći E. Đ. 1972. iz Mostara i N. Đ. 1990 iz Mostara. ‘

Postupajući po Usmenim naredbama Općinskog suda u Mosatru izvršen je pretres stanova koje su koristila predmetne osobe i kojom prilikom je pronađena i uz potvrdu oduzeta određena količina opojnih droga heroin, amfetamin -speed, određena količina opojne droge marihuana te određeni broj trakica za oralnu upotrebu suboxone, kao i sredstva za konzumiranje opojnih droga, više vaga za precizno vaganje, sredstva za pakovanje opojnih droga i mobilni telefoni koje su koristile osumnjičene osobe u izvršenju kaznenih djela, navodi MUP.

Za predmetne osobe je utvrđeno da su duže vremensko razdoblje vršili neovlašteno stavljanje u promet opojnih droga, kako osobama sa područja Mostara, tako i osobama sa područja drugih općina u HNŽ. S događajem je upoznat postupajući tužitelj Županijskog suda Mostar.

(www.jabuka.tv | Foto: MUP HNŽ)