MOSTAR: Za dnevni parking u prvoj zoni plaćat će se 20, a u drugoj 10 KM

U gradu Mostaru za nekoliko dana započet će naplata parkirališnih mjesta koju će vršiti JP “MO Parking”.

Prvom fazom naplate parkiranja od ukupno 5500 parkirališnih mjesta za sada će se naplata parkiranja voditi na njih 1112, a daljnjim rješenjem Odjela za urbanizam i građenje grada Mostara obuhvatit će se i ostala mjesta.

Od ukupnog broja parkirališnih mjesta u gradu Mostaru jedan dio njih bit će predviđen za invalidska mjesta, dok će jedan dio njih biti predviđen za taksi mjesta.

Ukupno je obuhvaćeno 26 ulica grada Mostara koje su podijeljene u tri parkirališne zone, od čijeg je ukupnog broja, 1112 mjesta, njih 14 predviđeno za vozila taksija, a 59 mjesta rezervirano je za invalide, piše današnji Dnevni list.

U prvu parkirališnu zonu spada ukupno 16 ulica čija parkirališna karta za sat vremena parkiranja iznosi 1,5 maraka, dok cijena dnevne parkirališne karte iznosi 20 maraka što je ujedno i najskuplja parkirališna karta.

Prva zona

U prvu zonu naplate parkiranja spada Splitska ulica koja će obuhvatiti 70 parkirališnih mjesta. Od ukupnog broja mjesta njih 6 predviđeno je za taksi mjesta, dok su 4 mjesta predviđena za invalide. Što se tiče Zagrebačke ulice, 87 mjesta predviđeno je za parkirališna mjesta za naplatu te mjesta za taksi nisu rezervirana, dok su 3 mjesta predviđena za invalide. Bulevar i područje oko Vijećnice obuhvaća ukupno 77 parkirališnih mjesta, od čega tri mjesta za invalide, dok taksi neće imati pravo na parkiralište.

Što se tiče Ulice kardinala Stepinca koja se također nalazi u prvoj parkirališnoj zoni, parkiranje će se naplaćivati na 22 mjesta, od čijeg će se ukupnog broja samo 2 mjesta izdvojiti za invalide. Ukupan broj parkirališnih mjesta u Ulici kneza Domagoja iznosi 41 te su dva mjesta predviđena za invalide, a dva za taksi. Ulica Stjepana Radića također je ulica s većom cijenom parkirališnog mjesta gdje će građani imati na raspolaganju 46 mjesta, a tri mjesta predviđena su za invalide.

Ulica Adema Buća ima ukupno na raspolaganju 42 parkirališna mjesta, a Ulica Gojka Vukovića ima 23 mjesta na raspolaganju. Od obje ulice jedno mjesto u Ulici Gojka Vukovića predviđeno je za invalide.

Karađozbegova ulica ima ukupno 10 parkirališnih mjesta od kojih je jedno mjesto predviđeno za invalide, dok Ulica maršala Tita ima ukupno 129 parkirališnih mjesta sa 4 mjesta predviđena za taksi i 7 mjesta za invalide.

U prvu zonu spada i Ulica Šerifa Burića sa 7 mjesta od kojih je jedno rezervirano za invalide, a Onešćukova ulica ima 31 parkirališno mjesto s jednim mjestom rezerviranim za invalide. Ulica Rade Bitange za sada raspolaže sa 12 mjesta, od čega su dva predviđena za taksi, a Trg Musala ima 18 mjesta, od čega su dva rezervirana za invalide. U prvu zonu spadaju još i ulice Huse Maslića sa 12 mjesta i Ulica Husenije Repca sa 25 mjesta, te obje ulice imaju jedno mjesto za invalide.

Druga zona

Cijena parkiranja u drugoj parkirališnoj zoni za sat vremena iznosi 1 marku, dok je cijena dnevne karte parkiranja 15 maraka u toj zoni. 91 mjesto predviđeno je za Ulicu kralja Tomislava, od čega 5 mjesta za invalide. Ulica Alekse Šantića broji 11 mjesta sa 2 mjesta za taksi i jedno za invalide, dok Ulica Ante Starčevića ima ukupno 67 parkirališnih mjesta sa 4 mjesta predviđena za invalide.

Ulica Kneza Višeslava broji 25 mjesta sa 3 mjesta za invalide, dok Ulica Tvrtka Miloša broji 48 parkirališnih mjesta sa 2 mjesta za taksi i jednim invalidskim mjestom.

Vukovarska ulica broji 41 parkirališno mjesto od čega su dva namijenjena taksijima, a jedno mjesto za invalide. Ulica Jakova B. Španca broji 9 parkirališnih mjesta, s jednim mjestom za invalide, a Ulica Mladena Balorde 30 mjesta.

Najmanja cijena parkiranja za sada će obuhvatiti dvije ulice i cijena za sat vremena parkinga na tom području iznosit će 0,50 maraka, dok će dnevna karta imati vrijednost od 10 maraka. To su Ulice fra Franje Miličevića sa 28 parkirališnih mjesta i Ulica hrvatske mladeži sa 110 parkirališnih mjesta koja su predviđena za naplatu parkiranja.

parking_mostar_2(Sat za naplatu parkinga u Ulici fra Franje Miličevića, naselje DUM)

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.