Mostar: Vojarna ”Stanislav Baja Kraljević” dobit će vojni muzej – Jabuka.tv

Mostar: Vojarna ”Stanislav Baja Kraljević” dobit će vojni muzej

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i zamjenik ministra obrane BiH Mijo Krešić posjetili su četvrtak vojarnu Oružanih snaga BiH “Stanislav Baja Kraljević” u Mostaru gdje su razgovarali o uspostavi vojnog muzeja u spomenutoj vojarni.

Tom prigodom predstavljen je glavni projekt oko uspostave vojnog muzeja 1. pješačke pukovnije OS BiH, a sastanku su nazočili i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti državne razine te predstavnici Udruga HVO-a proisteklih iz Domovinskog rata.

Također, predstavljen je program obilježavanja 16. obljetnice 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH i 29. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane.

Zapovjednik 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH brigadir Martin Pažin istaknuo je kako će se program obilježavanja obljetnica održati od 5. do 8. travnja 2021. godine, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Foto: HDZ BiH

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Tuzno da vec do sada nemamo vojni muzej ali mislim da ga necemo ni imati dokle je god ovih moralnih nakaza na slici.

  • Zasto st dozvolili Reviziju na Reviziju pa Reviziju muslimanske komisije Hrvate skudaju svojim daju TUGA od vas koji ste to potpisali izdali Branitelje

  • Ove sa slika treba poslati u povjesni muzej. Jedni bili na strani srpskog agresora a drugi na strani Armije BiH i oni pricaju o HVO. Pametnom dosta. Gledamo ove jedne te iste face, prevrtljivce i smutljivce vec 25 god kako nas muntaju i lazu. Jedina prava tko moze rijesiti su osobe bliske ovim na slici. Od zaposlenja djece, clanova obitelji i svih drugih prava. Branitelje se spomene onako usput pred izbore kad treba skupljati glasove. I cujemo redovno kako ih spominje bosnjacka strana, koaliciski partneri HDZ ovih sa slika ali kao Agresora, zlocince i UZP- at. A ovim to i ne smeta bas. Dok sa druge strane imaju Selmu Cikotica min. Sigurnosti u koaliciji, Serifa Patkovica koji je glavni u min. Boraca Federacije, Mehmedagica u OSA, Dzafirovica itd. Iz ratnih dana hrvati imaju samo na funkciji Miji Kresica ali je on bio u Aliju Izetbegovica i u Armiji BiH zato i moze obnasati funkcije. Pametnom dosta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.