Svečano promovirana 84 diplomanda Filozofskog fakulteta SUM-a

Svečana promocija i dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je u petak u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.

Promovirana su 84 diplomanda, od kojih je 21 prvostupnik i 63 magistara struke.

Pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja prof. dr. sc. Vesna Kazazić pozdravila je prisutne u ime rektora prof. dr. sc. Zorana Tomića i rekla kako se na Filozofskom fakultetu uspješno provodi Humboldtov model sveučilišta koje proizvodi znanje o kulturi i bolonjski proces koji se temelji na tržištu rada, a diplomandima je poručila da sada kreću u novi život s izazovima, kušnjama, ali i problemima.

Vesna Kazazić (Foto: FFMO)

Pred vama je važan put. Idite samouvjereno u pravcu svojih snova, njegujte akademizam i poštujte ljudske vrijednosti, etiku i moral ugradite u sve pore vašega društva, jer u vremenima u kojima djelujemo samo na tim principima možemo opstati, poručila je prof. Kazazić.

Dekan Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Dražen Barbarić poručio je diplomandima da budu najbolji i najpropulzivniji dio svojih zajednica te da učine svoje društvo boljim.

Dražen Barbarić (Foto: FFMO)

Nas starije generacije tjerajte na prilagodbu i ne dopustite nam da se uljuljamo u konformističku poziciju međugeneracijskoga jaza na koji se toliko često pozivamo. Nikada nikome ne dopustite da podcijeni znanja i kompetencije koje ste stekli na Filozofskom fakultetu, a koja sada samostalno nosite kroz vlastite životne puteve, kazao je prof. Barbarić i dodao kako su diplomiranim studentima vrata Fakulteta uvijek otvorena.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.