Mostar: Svečano otvorena galerija Rondo

Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, u suradnji s Društvom povjesničara umjetnosti Hercegovine i HKD Herceg Stjepan Kosača otvorilo je u utorak galeriju Rondo u prostorima Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

U činu svečanoga otvorenja Galerije sudjelovali su Dario Pehar, predsjednik DHLU-a u FBiH, Danijel Vidović, ravnatelj HKD Herceg Stjepan Kosača te akademski slikar Željko Koren.

Dario Pehar kazao je kako je ovo trenutak koji su dugo čekali te da su napokon uspjeli osposobiti ovaj prostor i smjestiti svoju galeriju koja će biti prodajno-izložbenoga karaktera.

“Cilj nam je okupljati ne samo likovne nego sve umjetnike, da ova galerija ima multimedijalni karakter. Dobro su došli svi, naročito pjesnici i književnici.”, rekao je Pehar te dodao da su trenutno izloženi radovi članova DHLU-a, a uskoro bi trebala biti gotova i web-stranica društva.

DHLU postoji od 1994. godine i napokon ima vlastitu galeriju u kojoj će umjetnici izlagačkim aktivnostima, radionicama, pjesničkim večerima, projekcijama edukativnih filmova te mini predstavama sudjelovati u kulturnom životu Mostara.

Danijel Vidović, ravnatelj HKD Herceg Stjepan Kosača, istaknuo je kako se nada da će ova galerija u skoroj budućnosti ugostiti što veći broj umjetnika.

“Drago mi je da sam od prvoga dana sudjelovao u realizaciji projekta i stavljanja u funkciju ovoga prostora koji je bio zapostavljen i nije služio svojoj pravoj svrsi. Nadam se da odsad neće biti tako i da će ova galerija ugostiti brojne umjetnike”, poručio je Vidović.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.