Mostar: Studenti izvode Shakespearove predstave na otvorenome

U kampusu Sveučilišta u Mostaru u četvrtak, 19. svibnja 2016. godine, u 17.00 sati bit će izvedena predstava u povodu obilježavanja 400. godišnjice smrti Williama Shakespearea.

Predstavu su pripremili studenti Engleskoga jezika i književnosti pod vodstvom prof. dr. sc. Anđelke Raguž. Ovo će biti prvo studentsko predstavljanje u BiH jednog od najvećih i najpoznatijih pisaca Williama Shakespearea.

Gledatelji će tu večer moći uživo pogledati izvedbe scena iz osam najpoznatijih predstava (Romeo and Juliet, The Merchant of Venice, Much Ado About Nothing, The Tempest, The Taming of the Shrew, Measure for Measure, Hamlet, Macbeth) i citiranje soneta – sve u izvedbi studenata.

Sve će biti popraćeno renesansnom glazbom koju će također izvoditi studenti Engleskoga jezika i književnosti. Glumci će biti odjeveni u duhu renesanse, što će još više privući samu publiku. Ujedinjeno Kraljevstvo posvetilo je cijelu 2016. godinu ovome piscu kroz brojne izvedbe njegovih drama.

Ovo će biti jedinstven i značajan događaj za kulturu grada Mostara, svih studenata, ali i za čitavu BiH.
Ulaz za sve studente i posjetitelje je besplatan. Ako vremenske prilike budu nepovoljne, predstava će se održati u amfiteatru Sokrat na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.