Mostar: Stipendije za učenike koji upišu zanat u Građevinskoj školi

I dok velika zainteresiranost pri upisu u srednju školu vlada za određena zanimanja poput onih koja se vežu za medicinsku struku, za građevinsku se rijetki odlučuju.

Deficitarnost je očita, a kako bi se stanje promijenilo, za svakog učenika koji upiše zanatski smjer u Građevinskoj školi Mostar bit će osigurana stipendija, piše Federalna.ba.

Od 2005. godine u Građevinskoj školi Mostar nijedan učenik nije se opredijelio za zanatsko zanimanje.  S druge strane, tržište vapi za zanatlijama, naročito betonircima, armiračima, zidarima, ali i za ostalim zanatima građevinske struke.

Stoga, pojavila se potreba za motivacijom učenika, pa je Građevinska škola Mostar zajedno s mostarskom Gradskom komorom i određenim građevinskim firmama odlučila za svakog učenika koji upiše zanat osigurati mjesečnu stipendiju u iznosu od 100 KM.

Već godinama raspisujemo natječaj za ova zanimanja, međutim, prijavljuje se suviše mali broj učenika: šest do osam, što nije dovoljno za formiranje bilo kojeg odjeljenja i onda smo došli do zaključka da bi možda dobar stimulans bio novac, kaže Sanela Mesihović, direktorica Srednje građevinske škole Mostar.

Osim novčane podrške, za učenike će biti osigurana i besplatna praksa.

A s obzirom na to da će se na taj način moći steći uvid u njihov rad, nakon školovanja za neke od njih otvorit će se i mogućnost zaposlenja.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

 • Aaaaaa vidi ti ovo lopovi imaju novac a nema im ko raditi moj hdz sa naši dobrociniteljom fra s evom uskoro neće imati ni lemuzine 😅😅😅😅

 • Prije a oni su i doveli do toga da im nema tko raditi jer su radnike plaćali 500 KM a radili i 240 sati mjesečno,bez odmora,praznika ,marendu,prevoza ,kao robovi.
  Sad nek rade kućna im čeljad.
  I što je najgore po tajkune da još nisu uvidjeli što su radnicima uzeli od njihove plaće i rada za sebe i kako se još naivno nadaju da će i dalje im uzimati i od plaće i mirovine.

  2
  1
 • A jest vama što non stop komentirate i lako, očito neko za vas radi a vi ležite i štancate.Majke ti, pa je li bolje i za 500 KM ,nego ništa. A kod nas se brinu za druge, a ne za sebe.Nisu svi ”tajkuni-tajkuni”,ne’ko se bori, a neki uživaju. A ja bih otvorio firmu u jutro, a slabo imam ”kućne čeljadi”,pa sačekati još dok narastu.

  1
  3
 • Problem je moj narode u vlasti koja dirigira , a ne u pojedincima. Na žalost, niti dobiti,niti plaća. Kredita dovoljno i za ”tajkune” i radnike

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.