Mostar: Sjeverni logor bit će grad u gradu

Regulacijskim planom “Sjeverni logor” u Mostaru predviđena je gradnja modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa sportsko-rekreacijskim, vjerskim i obrazovnim sadržajima, od kojih su neki već izgrađeni i stavljeni u funkciju.

Dugoročni projekt

Prema riječima Salema Bubala, ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje i planiranje grada Mostara, za Akta.ba, radi se o jednom kompleksnom i dugoročnom projektu, čije obrise možemo vidjeti iz dana u dan.

‘Sjeverni logor’ je projekt na duge staze. To je praktično grad u gradu, koji će imati oko 15.000 stanovnika s 3000 novih stambenih jedinica. Polako se krenulo u realizaciju plana na terenu, on se trenutačno najviše odnosi na uređenje infrastrukturnih sadržaja. Izgradnja je planirana u etapama, 1. faza je izgradnja infrastrukture, a onda i svi ostali planirani sadržaji, koji ovise o financiranju. Do sada je izgrađen novi most, moderna prometnica, kružni tok, izgrađena je Osnovna škola Zalik, a trenutačno se radi izgradnja pasarele, koja će u najviše mjesec dana biti u funkciji, kazao je Bubalo dodavši da je sve do bivše robne kuće Razvitak obuhvaćeno ovim planom.

Kroz cijeli projekt planirana je i izgradnja više od 4000 stambenih jedinica, brojnih sportskih objekata, poput sportske dvorane i olimpijskog bazena, kao i poslovnih objekata, prenosi Večernji list BiH.

Predviđena je i izgradnja novog gradskog stadiona po UEFA standardima, koji će primati oko 40.000 posjetitelja, a imat će i 5000 parking mjesta.

Dosta aktivnosti je započeto, neke od njih su i završene, ali ono što se trenutačno našlo kao prepreka, kako Bubalo kaže, jest nemogućnost prijenosa vlasništva gradskog zemljišta na buduće investitore, a sve zbog nepostojanja Gradskog vijeća.

Nepostojanje pravne sigurnosti odbija investitore i sve dok Vijeće ne sprovede procedure za dodjelu zemljišta za izgradnju planiranih objekata, za neke veće projekte morat ćemo čekati, što ne mogu reći za investitore, kaže Bubalo.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • Stolni grad hrvata u stvarnosti postaje grad islama,bošnjaka,muslimana…Za 5 god.će ovo biti stvarnost i realnost…Hrvati gube još jedan kanton,HNK-on i jedini grad gdje su u većini Mostar…Dok naši političari obećaju,lažu,bošnjaci rade na terenu i uz pomoć islamskog svijeta i kapitala preuzimaju Federaciju u cjelini…Mostar im je naj veća poslastica za kraj…Zato se grade ovakva naselja,zato nam dovode imigrante itd….Sve ide po planu…

  • Zato Sarajevo,bošnjački političari lijevi i desni,bošnjački mediji spominju,bruje o trećem entitetu,a hrvati,,hrvatski političari,, ga i ne spominju,nesmiju ga spomenuti ,ali o ovom projektu,,islamizacije,,čitavog prostora Federacije,koja se radi planski, ni riječi…Ovo je za njih građanski oblik uređenja muslimanske države…Konačan cilj progon svih hrvata iz Federacije a u tome se sredstva ne biraju…Do etničkog čišćenja lajući na hrvate,spominjući UZP-vat a u stvarnosti,na terenu se dešava obrnuti scenari…Hrvati nestaju,naši političari šute,progovore samo po potrebi za osobnu korist i korist svojih stranaka pred izbore…Bošnjaci imaju strateški plan i od njega ne odustaju…Srbi su im sada nebitni,svu svoju snagu,energiju,kapital,političke činbenike su usmjerili protiv naj malobrojnijeg hrvatskog naroda u Federaciji…

  • Bože sačuvaj! Naših političara nije ni briga, njih samo zanima njihova fotelja i džep. Islamiziraju u potunosti BiH i nikog nije briga za to, dok naši mladi odoše u zapadne zemlje jer im ovdje nema mjesta. Bravo za naše moćnike, a za nas bi bilo bolje da ih i nema. Fuj!

  • Ma napravit će im kurac ko i dosad. Samo ih lože za izbore! Nije nitko lud da ulaže novac di će brzo zapucat! A kod nas to nije nemoguć scenarij. Zar ne! Šta mislite o tome da Mektić prihvati 500 kršćana iz Sirije i pošalje ih u Tuzlu ili Kalesiju u prihvatni centar! Sve bi gorilo!

  • Pitanje je samo za koga prave toliki broj stanbenih jedinica,njih u Mostaru nema toliko za novi fond stanova,providno sve a stožernici samo gledaju konstitutivnost svojih lisnica.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.