Mostar: Sjeverni logor bit će grad u gradu

Regulacijskim planom “Sjeverni logor” u Mostaru predviđena je gradnja modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa sportsko-rekreacijskim, vjerskim i obrazovnim sadržajima, od kojih su neki već izgrađeni i stavljeni u funkciju.

Dugoročni projekt

Prema riječima Salema Bubala, ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje i planiranje grada Mostara, za Akta.ba, radi se o jednom kompleksnom i dugoročnom projektu, čije obrise možemo vidjeti iz dana u dan.

‘Sjeverni logor’ je projekt na duge staze. To je praktično grad u gradu, koji će imati oko 15.000 stanovnika s 3000 novih stambenih jedinica. Polako se krenulo u realizaciju plana na terenu, on se trenutačno najviše odnosi na uređenje infrastrukturnih sadržaja. Izgradnja je planirana u etapama, 1. faza je izgradnja infrastrukture, a onda i svi ostali planirani sadržaji, koji ovise o financiranju. Do sada je izgrađen novi most, moderna prometnica, kružni tok, izgrađena je Osnovna škola Zalik, a trenutačno se radi izgradnja pasarele, koja će u najviše mjesec dana biti u funkciji, kazao je Bubalo dodavši da je sve do bivše robne kuće Razvitak obuhvaćeno ovim planom.

Kroz cijeli projekt planirana je i izgradnja više od 4000 stambenih jedinica, brojnih sportskih objekata, poput sportske dvorane i olimpijskog bazena, kao i poslovnih objekata, prenosi Večernji list BiH.

Predviđena je i izgradnja novog gradskog stadiona po UEFA standardima, koji će primati oko 40.000 posjetitelja, a imat će i 5000 parking mjesta.

Dosta aktivnosti je započeto, neke od njih su i završene, ali ono što se trenutačno našlo kao prepreka, kako Bubalo kaže, jest nemogućnost prijenosa vlasništva gradskog zemljišta na buduće investitore, a sve zbog nepostojanja Gradskog vijeća.

Nepostojanje pravne sigurnosti odbija investitore i sve dok Vijeće ne sprovede procedure za dodjelu zemljišta za izgradnju planiranih objekata, za neke veće projekte morat ćemo čekati, što ne mogu reći za investitore, kaže Bubalo.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Stolni grad hrvata u stvarnosti postaje grad islama,bošnjaka,muslimana…Za 5 god.će ovo biti stvarnost i realnost…Hrvati gube još jedan kanton,HNK-on i jedini grad gdje su u većini Mostar…Dok naši političari obećaju,lažu,bošnjaci rade na terenu i uz pomoć islamskog svijeta i kapitala preuzimaju Federaciju u cjelini…Mostar im je naj veća poslastica za kraj…Zato se grade ovakva naselja,zato nam dovode imigrante itd….Sve ide po planu…

  • Zato Sarajevo,bošnjački političari lijevi i desni,bošnjački mediji spominju,bruje o trećem entitetu,a hrvati,,hrvatski političari,, ga i ne spominju,nesmiju ga spomenuti ,ali o ovom projektu,,islamizacije,,čitavog prostora Federacije,koja se radi planski, ni riječi…Ovo je za njih građanski oblik uređenja muslimanske države…Konačan cilj progon svih hrvata iz Federacije a u tome se sredstva ne biraju…Do etničkog čišćenja lajući na hrvate,spominjući UZP-vat a u stvarnosti,na terenu se dešava obrnuti scenari…Hrvati nestaju,naši političari šute,progovore samo po potrebi za osobnu korist i korist svojih stranaka pred izbore…Bošnjaci imaju strateški plan i od njega ne odustaju…Srbi su im sada nebitni,svu svoju snagu,energiju,kapital,političke činbenike su usmjerili protiv naj malobrojnijeg hrvatskog naroda u Federaciji…

  • Bože sačuvaj! Naših političara nije ni briga, njih samo zanima njihova fotelja i džep. Islamiziraju u potunosti BiH i nikog nije briga za to, dok naši mladi odoše u zapadne zemlje jer im ovdje nema mjesta. Bravo za naše moćnike, a za nas bi bilo bolje da ih i nema. Fuj!

  • Ma napravit će im kurac ko i dosad. Samo ih lože za izbore! Nije nitko lud da ulaže novac di će brzo zapucat! A kod nas to nije nemoguć scenarij. Zar ne! Šta mislite o tome da Mektić prihvati 500 kršćana iz Sirije i pošalje ih u Tuzlu ili Kalesiju u prihvatni centar! Sve bi gorilo!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.