Mostar se ponovno guši u vlastitom problemu – otpadu

Na više mjesta u istočnom dijelu grada Mostara stvorila su se prava “brda” smeća, nakon što su u četvrtak radnici komunalnog poduzeća “Komos” stupili u štrajk jer već pet mjeseci nisu primili plaću.

U gotovo svim ulicama mogu se vidjeti gomile smeća u i oko kontejnera, osim na mjestima oko bolnica i drugih javnih ustanova. Stanovnici Mostara su opet postali taoci interesa pojedinca ili grupe, odnosno politike, te se guše u vlastitom smeću.

Kako bi se smanjila hrpa smeća, na pojedinim mjestima su zabilježene i plajevine, te su tom prilikom intervenirali i vatrogasci.

Inače, veoma ružna slika mogla se vidjeti kako strani i domaći turisti, u zonama tik uz Stari grad, prolaze pored velikih gomila smeća.

Izgleda da je grad, za kojeg se nekad – u neka sretnija i bolja vremena – govorilo da je “opsjednut kazalištem” danas tek zatrpan smećem i opsjednut vlastitim problemima, kojih se nakupilo isto kao i proteklih dana smeća.

Već godinama Mostar ima probleme sa komunalom i rješenja na vidiku nema, iako je to grad sa čak pet komunalnih poduzeća. (Bljesak.info/Starmo)Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.