Mostar se letovima povezuje s Njemačkom, Albanijom, Poljskom i Engleskom – Jabuka.tv

Mostar se letovima povezuje s Njemačkom, Albanijom, Poljskom i Engleskom

Zračna luka Mostar

”Od 12. listopada starta zrakoplovna linija Mostar – Stuttgart. Svakog ponedjeljka polazak iz Zračne luke Mostar je u 10 sati ujutro, a povratak iz Stuttgarta je u 13 sati”, rekao je na press konferenciji Mario Glišić ravnatelj turističke agencije ”PRO PAK Hercegovina”.

Ova agencija u suradnji sa Zračnom lukom Mostar i kompanijom Sea Air planira povezati Hercegovinu redovitim i charter letovima s europskim destinacijama.

Osim izravnih linija iz Mostara prema Njemačkoj, odnosno Stuttgartu i Munichu, Glišić kaže kako uvode izravne linije za Albaniju i Poljsku.

”Od 24. listopada svake srijede, petka i nedjelje radit ćemo let Mostar-Priština-Tirana. Ovo je jedna novost za aviotržište jer linija prema Albaniji, Kosovu i Makedoniji nema”, rekao je Glišić i dodao kako 9. studenog počinje linija Mostar –London sa presjedanjem u Osijeku.

”Ova će linija ići svakog ponedjeljka jednom tjedno, a ako vidimo da ima više interesa iz Mostara nekad kasnije ići ćemo izravno Mostar – London”, rekao je Glišić.

Glišić je rekao kako će datumi svih linija biti poznati do kraja mjeseca. Također je dodao kako sigurno uvode liniju Poljska-Mostar.

Razlog uvođenja ove linije, prema njegovim riječima, su mnogobrojni hodočasnici koji dolaze u Međugorje, a koji vole i posjetiti dio Jadrana od Neuma, Makarske rivijere do Splita. Dodao je kako će cijene svih letova bit dostupne na internet stranici.

Rukovoditelj sektora prometa i sigurnosti Zračne luke Mostar Marko Đuzel je rekao kako mu je izuzetno drago što je Zračna luka Mostar izravno povezana s Njemačkom i kako se ovim Zračna luka okrenula i drugim tržištima.

Također je rekao kako redoviti letovi prema Italiji i dalje ostaju, te kako je mostarska Zračna luka ove godine zabilježila rekordan broj putnika.

”Uspjeli smo ove godine povećati broj putnika. Sezona traje još dva mjeseca, a ove godine će se produžiti. Mi očekujemo da ćemo ove godine imati 80 tisuća putnika, odnosno igrati ćemo se sa brojevima iz 2012. godine koja je bila najbolja po broju putnika poslije rata”, rekao je Đuzel.

(Bljesak.info)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.