Mostar: Prodajno-humanitarna izložba studenata širokobriješke ALU

U ponedjeljak, 28. studenoga 2016., u Mostaru će u prostorijama Galerije kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača biti otvorena prodajno-humanitarna izložba studenata širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti. Program otvorenja započinje u 18.00 sati.

Na izložbi će svoje radove izložiti više od 4o studenata i nekolicina profesora navedene Akademije. Bit će zastupljene sve vrste likovnih umjetnosti (slikarstvo, kiparstvo i grafika), a svaki od radova bit će ponuđen na prodaju.

Cilj ove izložbe i cijele akcije je prikupljanje novčanih sredstava za nabavu potrebnih materijala studentima širokobriješke ALU. Naime, kao što je u široj javnosti otprije poznato, širokobriješka Akademija likovnih umjetnosti nalazi se u teškoj financijskoj situaciji te su studenti primorani organizirati ovakve akcije i na ovaj se način boriti za kvalitetu svojega obrazovanja.

prodajna_izlozba

Predgovor izložbi napisao je povjesničar umjetnosti Beat Čolak, a u njemu navodi: “Studenti Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu vjerom u umjetnost – u stvari – pokazuju čin dvostruke hrabrosti i negacije svega što im se suprotstavlja na njihovu putu. Preuzimajući odgovornost i upinjući se izdignuti iznad svojih okolnosti determiniranih društvenim stanjima, oni i svima nama nude svijetli primjer i trenutak otkrića koji ne govori o tome koliko je život težak i nepravedan, nego kolika je naša moć u mijenjanju života. Bez obzira na humanitarni karakter ove izložbe – koji uvijek neumoljivo uključuje i svojevrsni sažaljivi ili barem empatični osjećaj – ona je sama po sebi trijumf i veličanstveno obrtanje vrijednosti. Ovi mladi naraštaji u ovoj izložbi zapravo umjetnošću pobjeđuju teškoće stvaranja umjetnosti, kapitulacijom nagovještavaju daljnji rast. Njihovo je stvaralaštvo i entuzijazam odraz snage talenta, čvrstoće duha i drske mladosti koja se ne da ukalupiti i prihvatiti mjere nasušne egzistencije koja iza sebe ne ostavlja ništa kao prilog i dar ovome svijetu, pa ni onome koji egzistira.”

Otvorenje izložbe glazbenim brojevima obogatit će Petra Klarić i Joško Klarić.

Izložba ostaje otvorenom samo do 30. studenoga, potvrdila je za portal Jabuka.tv Kristina Livančić, studentica širokobriješke ALU i koordinatorica cijeloga projekta.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.