Mostar: Predstavljena linija nakita “Rozeta stare franjevačke” – Jabuka.tv

Mostar: Predstavljena linija nakita “Rozeta stare franjevačke”

Arhitektonski brend Fasada i Hrvatski dom “Herceg Stjepan Kosača” predstavili su u utorak navečer u Galeriji “Rondo” u Mostaru novu limitiranu liniju nakita “Rozeta stare franjevačke”.

Izložbu nakita otvorio je ravnatelj “Kosače” Danijel Vidović koji je pojasnio kako je motiv nakita rozeta stare franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru te naglasio kako je riječ o jako lijepom načinu da se valorizira povijesni aspekt i da mu se da jedna dodatna vrijednost.

Bitno je da se sačuva sjećanje na staru crkvu, a ovo što rade autorice izložbe jedna je značajna i lijepa priča koja tome doprinosi, kazao je Vidović.

Autorice nakita Nada Komadina i Martina Milićević zahvalile su svima koji su pomogli u organiziranju događaja i istaknule kako je nakit izradio sarajevski zlatar Tarik Musakadić, koji je sličnu priču pokrenuo s arhitektonskim motivima Sarajeva, od kojih je i rozeta sarajevske katedrale.

U Galeriji “Rondo” predstavljena je limitirana linija “Rozeta stare franjevačke”

Arhitektonski nakit s motivima Mostara predstavile smo u travnju ove godine, a večeras je u pitanju limitirana linija “Rozeta stare franjevačke”. Riječ je o rozeti u limitiranoj ediciji od 50 komada, u pozlati i čistoj srebrnoj boji, kazala je Komadina i napomenula kako nova linija donosi broš i privjesak.

Podsjećamo, nakitom predstavljenim u travnju prikazani su motivi Stare gimnazije, Starog mosta, mapa Rondoa i mapa Starog grada te detalj gradskoga sata s Kosače i Interpretacijskog muzeja.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.