Mostar: Predstavljanje knjige hrvatskog dragovoljca iz Švedske

Autobiografska knjiga ‘Put natrag – slomio nas poziv domovine’ Mate Ćapina Bunkera bit će predstavljena u petak, 20. listopada, u 19.00 sati u maloj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Mate Ćapin je dragovoljca iz Švedske hrvatskih korijena, a knjiga govori o sudjelovanju u Domovinskome ratu u Hrvatskoj i BiH, te drugim životnim iskušenjima

Ćapin je kao pripadnik Hrvatske vojske u dva navrata sredinom 1992., a zatim i krajem 1993. godine bio u udarnim postrojbama koje su pomagale sunarodnjacima u Hercegovini. Opisuje pokušaje proboja utvrde Sjevernoga logora u Mostaru koja je bila pod okupacijom JNA i agresora, te napad na Vrde od bošnjačkih snaga u sklopu operacije Neretva ‘93.

Mate Ćapin se nakon rata vratio u Švedsku gdje živi, no taj povratak bio mu je teži nego dolazak u domovinu njegovih roditelja. Često se vraća natrag u Hrvatsku i BiH jer ga stalno vuče zov domovine.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Mostara poziva vas sutra u Kosaču na prijateljevanje s ovim dragovoljcem, jednim od heroja Domovinskoga rata, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv / Foto: X)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.