MOSTAR: Poziv na uklanjanje predmeta s javnih površina do 12. ožujka

U skladu s Odlukom o privremenom korištenju javnih površina, Služba za inspekcijske poslove Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara obavještava sve pravne i fizičke osobe Grada Mostara koji su protupravno zauzeli javne površine postavljanjem bilo kakvih predmeta na njih da su ih dužni ukloniti do 12. ožujka ove godine.

Pod zauzimanjem javnih površina podrazumijeva se postavljanje montažnih uređaja i naprava tipa reklamnih panoa, stupića, lanaca, žardinjera i sličnih prepreka, u svrhu obavljanja djelatnosti, parkiranja vozila, istovara razne vrste građevinskog materijala, ogrijeva, postavljanja štandova, prikolica, reklama, obavještenja i sl., ističu iz Službe za inspekcijske poslove.

Ukoliko svi vlasnici ili korisnici protupravno postavljenih predmeta i uređaja ne izvrše uklanjanje istih do navedenog roka, nadležna inspekcijska Služba će 13. ožujka pristupiti obilasku Grada i naložiti mjere u skladu s važećim propisima što podrazumijeva i prinudna uklanjanja svih predmeta i uređaja koji budu postavljeni bez odobrenja nadležnog Odjela Grada Mostara, o trošku vlasnika ili korisnika.

Ukoliko dođe do oštećenja površina njihovim zauzimanjem, izvršitelji ovih radnji su dužni o svom trošku  sanirati predmetnu površinu, a prinudno izuzete predmete i uređaje mogu preuzeti u roku od 15 dana od dana izuzimanja, uz namirenje nastalih troškova.

Prinudno izuzeti predmeti i uređaji će biti privremeno deponirani u krugu poduzeća J.P.”Komunalno”na adresi Opine bb, a ukoliko se budu preuzimali nakon plaćenih troškova deponiranja, prethodno se trebaju obavijestiti uposleni u Službi za inspekcijske poslove, navodi se u priopćenju Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.